Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Πλήττονται οι καταστηματάρχες εστίασης από τη μικρή μείωση τελών
Πλήττονται οι καταστηματάρχες εστίασης από τη μικρή μείωση τελών

Πλήττονται οι καταστηματάρχες εστίασης από τη μικρή μείωση τελών

Αντιρρήσεις εκφράζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κφετεριών κι Εστίασης Μαγνησίας Ι. ρηγορίου για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου να μειώσει τα τέλη για την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων κατά 15%.

Σύμφωνα με τον κ. ρηγορίου, που είχε ζητήσει η μείωση να είναι της τάξης του 30%, η απόφαση αυτή εξαιρεί τους καταστηματάρχες των πεζοδρόμων και της οδού , με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες στην παραλία να δέχονται διπλό χτύπημα γιατί ο ΟΛΒ δεχόταν μείωση των τελών ίση με αυτή που θα έκανε ο Δήμος Βόλου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου και ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Βόλου τόνισε ότι σύμφωνα με τη ΓΕΣΕΒΕ τα έξοδα των καταστημάτων εστίασης είναι στο 126% σε σχέση με τα έσοδά τους, ενώ σε περιπτώσεις , με πιο χαμηλό τζίρο τα έξοδα φτάνουν στο 150% .

Μάλιστα εκτιμάται ότι στους επόμενους έξι μήνες το 50% των καταστημάτων στην παραλία θα βάλουν εξαιτίας της μη μείωσης των τελών και της οικονομικής ς, ενώ μόνο κάποια ίσως καταφέρουν να επιβιώσουν.

«Αυτή είναι η πραγματικότητα και πρέπει να γίνει συνείδηση στους λαμβάνοντες αποφάσεις και στους πολίτες, από τη στιγμή που οι επαγγελματίες έχουν μειώσει τις τιμές των προϊόντων τους και των παρεχόμενων υπηρεσιών» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γρηγορίου και χαρακτήρισε δυσβάσταχτο το διπλότυπο πληρωμής στο Δήμο και στον ΟΛΒ για κατάληψη κοινόχρηστων χώρων που είναι 45 ανά τ.μ.,ενώ –όπως εξήγησε- αντί να αυξηθεί η δουλειά στα μειώνεται.

Ο ίδιος θα θέσει το θέμα στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου και θα ζητήσει εξηγήσει από τη δημοτική αρχή.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση