Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Πλήττονται οι καταστηματάρχες εστίασης από τη μικρή μείωση τελών
Πλήττονται οι καταστηματάρχες εστίασης από τη μικρή μείωση τελών

Πλήττονται οι καταστηματάρχες εστίασης από τη μικρή μείωση τελών

Αντιρρήσεις εκφράζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφετεριών και Εστίασης Μαγνησίας Ι. Γρηγορίου για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου να μειώσει τα τέλη για την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων κατά 15%.

Σύμφωνα με τον κ. Γρηγορίου, που είχε ζητήσει η μείωση να είναι της τάξης του 30%, η απόφαση αυτή εξαιρεί τους καταστηματάρχες των πεζοδρόμων και της οδού Αργοναυτών, με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες στην παραλία να δέχονται διπλό χτύπημα γιατί ο ΟΛΒ δεχόταν μείωση των τελών ίση με αυτή που θα έκανε ο Βόλου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου και ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Βόλου τόνισε ότι σύμφωνα με τη ΓΕΣΕΒΕ τα έξοδα των καταστημάτων εστίασης είναι στο 126% σε σχέση με τα έσοδά τους, ενώ σε περιπτώσεις , με πιο χαμηλό τζίρο τα έξοδα φτάνουν στο 150% .

Μάλιστα εκτιμάται ότι στους επόμενους έξι μήνες το 50% των καταστημάτων στην παραλία θα βάλουν λουκέτο εξαιτίας της μη μείωσης των τελών και της οικονομικής κρίσης, ενώ μόνο κάποια καταστήματα ίσως καταφέρουν να επιβιώσουν.

«Αυτή είναι η πραγματικότητα και πρέπει να γίνει συνείδηση στους λαμβάνοντες αποφάσεις και στους πολίτες, από τη στιγμή που οι επαγγελματίες έχουν μειώσει τις τιμές των προϊόντων τους και των παρεχόμενων υπηρεσιών» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γρηγορίου και χαρακτήρισε δυσβάσταχτο το διπλότυπο πληρωμής στο Δήμο και στον ΟΛΒ για κατάληψη κοινόχρηστων χώρων που είναι 45 ευρώ ανά τ.μ.,ενώ –όπως εξήγησε- αντί να αυξηθεί η δουλειά στα καταστήματα μειώνεται.

Ο ίδιος θα θέσει το θέμα στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου και θα ζητήσει εξηγήσει από τη δημοτική αρχή.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση