Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Πλήττονται οι καταστηματάρχες εστίασης από τη μικρή μείωση τελών
Πλήττονται οι καταστηματάρχες εστίασης από τη μικρή μείωση τελών

Πλήττονται οι καταστηματάρχες εστίασης από τη μικρή μείωση τελών

Αντιρρήσεις εκφράζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφετεριών και Εστίασης Μαγνησίας Ι. για την του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου να μειώσει τα για την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων κατά 15%.

Σύμφωνα με τον κ. , που είχε ζητήσει η μείωση να είναι της τάξης του 30%, η αυτή εξαιρεί τους καταστηματάρχες των πεζοδρόμων και της οδού Αργοναυτών, με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες στην να δέχονται διπλό χτύπημα γιατί ο ΟΛΒ δεχόταν μείωση των τελών ίση με αυτή που θα έκανε ο Δήμος Βόλου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου και ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Βόλου τόνισε ότι σύμφωνα με τη ΓΒΕ τα έξοδα των καταστημάτων εστίασης είναι στο 126% σε σχέση με τα έσοδά τους, ενώ σε περιπτώσεις , με πιο χαμηλό τζίρο τα έξοδα φτάνουν στο 150% .

Μάλιστα εκτιμάται ότι στους επόμενους έξι μήνες το 50% των καταστημάτων στην παραλία θα βάλουν εξαιτίας της μη μείωσης των τελών και της οικονομικής κρίσης, ενώ μόνο κάποια καταστήματα ίσως καταφέρουν να επιβιώσουν.

«Αυτή είναι η πραγματικότητα και πρέπει να γίνει συνείδηση στους λαμβάνοντες αποφάσεις και στους πολίτες, από τη στιγμή που οι επαγγελματίες έχουν μειώσει τις των προϊόντων τους και των παρεχόμενων υπηρεσιών» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γρηγορίου και χαρακτήρισε δυσβάσταχτο το διπλότυπο πληρωμής στο Δήμο και στον ΟΛΒ για κατάληψη κοινόχρηστων χώρων που είναι 45 ευρώ ανά τ.μ.,ενώ –όπως εξήγησε- αντί να αυξηθεί η δουλειά στα καταστήματα μειώνεται.

Ο ίδιος θα θέσει το θέμα στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου και θα ζητήσει εξηγήσει από τη .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση