Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Πλήθος Βλάχων στον ετήσιο χορό του συλλόγου Περιβολιωτών Ν. Μαγνησίας
Πλήθος Βλάχων στον ετήσιο χορό του συλλόγου Περιβολιωτών Ν. Μαγνησίας

Πλήθος Βλάχων στον ετήσιο χορό του συλλόγου Περιβολιωτών Ν. Μαγνησίας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε φέτος, ο ετήσιος του συλλόγου Περιβολιωτών Ν. Μαγνησίας το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016, στο κοσμικό κέντρο ‘'ΜΕΓΑΡΟ'', στο Βελεστίνο. Το παρών έδωσε πλήθος συμπατριωτών αλλά και φίλων του συλλόγου, αφού ο συνολικός αριθμός των καρτών γεύματος ξεπέρασε τις 840.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Ρήγα ου Δημήτριος Νασίκας, ο αεριφερειάρχης Θεσσαλίας Αργύρης Κοπάνας, η αεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, η εκπρόσωπος τύπου των Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα ου Ιωάννης Σκρίμπας, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Τριαντάφυλλος Γκογκινούδης, ο πρόεδρος & ο αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βελεστίνου Γεώργιος Παπατόλιας και Κ. Χρήστος Κολοκοτρώνης, αντίστοιχα, η πρώην δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Ελένη Λαϊτσου, ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Περιβολίου ‘' Η ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΤΑ'' Γεώργιος Γίτσης, ο πρόεδρος και ο γεν. γραμματέας του Α.Σ. Ρήγας Φεραίος Βελεστίνου Γεώργιος Καλόγηρος και Γεώργιος Παπαδάμ, αντίστοιχα, αιρετοί της τοπικής & περιφερειακής αυτος και πολλοί εκπρόσωποι πολιτιστικών και αθλητικών φορέων του Ν. Μαγνησίας.

Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, δεν παραβρέθηκαν στην εκδήλωση αλλά απέστειλαν χαιρετισμούς ο δήμαρχος Γρεβενών Γεώργιος Δασταμάνης, ο αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Ευάγγελος Σημανδράκος, ο ς Γρεβενών Χρήστος Μπγιάλας, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Περιβολίου Γεώργιος Καλόγηρος, καθώς και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων Μιχάλης Μαγειρίας.

Στην εκδήλωση εμφανίστηκε η πολυφωνική ομάδα, η οποία έδωσε μια μοναδική αποδίδοντας τα Περιβολιώτικα τραγούδια «Τσι γχουάρ μσιατ αβέμ» και «Εσείς βουνά από τα ».

Στη συνέχεια, τη «σκυτάλη» πήραν τα χορευτικά του Συλλόγου, που έκλεψαν τις εντυπώσεις και πραγματικά έδωσαν χρώμα και Βλάχικη Περιβολιώτικη διάθεση στους παρευρισκομένους, υπό τους ήχους της δημοτικής ορχήστρας του δεξιοτέχνη κλαρινίστα, και γνωστό στο Πανελλήνιο, Νίκου Φιλιππίδη, του μαέστρου των Γρεβενών Σάκη Φασούλα (βιολί), τους οποίους συνόδευσαν στο τραγούδι οι αυθεντικές Ηπειρώτικες φωνές της Λευκοθέας Φιλιππίδη και του Νίκου Δάσκαλου, καθώς και του Γρεβενιώτη Κώστα Ζέρβα.

Ακολούθως, όλοι οι συμπατριώτες και οι φίλοι σηκώθηκαν από τις θέσεις τους και χόρεψαν με την «ψυχή» τους υπό τους ήχους της μουσικής.
Ήταν μια καταπληκτική βραδιά γιατί δόθηκε ξανά η ευκαιρία να βρεθούν όλοι μαζί, να γλεντήσουν αλλά και να δώσουν την υπόσχεση να ξαναβρεθούνε.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση