Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Πλήθος Βλάχων στον ετήσιο χορό του συλλόγου Περιβολιωτών Ν. Μαγνησίας
Πλήθος Βλάχων στον ετήσιο χορό του συλλόγου Περιβολιωτών Ν. Μαγνησίας

Πλήθος Βλάχων στον ετήσιο χορό του συλλόγου Περιβολιωτών Ν. Μαγνησίας

Με μεγάλη πραγματοποιήθηκε φέτος, ο ετήσιος χορός του συλλόγου Περιβολιωτών Ν. ς το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016, στο κοσμικό κέντρο ‘'ΜΕΓΑΡΟ'', στο Βελεστίνο. Το παρών έδωσε πλήθος συμπατριωτών αλλά και φίλων του συλλόγου, αφού ο συνολικός αριθμός των καρτών γεύματος ξεπέρασε τις 840.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Ρήγα ου Δημήτριος Νασίκας, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Αργύρης Κοπάνας, η αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας ς Δωροθέα , η εκπρόσωπος τύπου των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα ου Ιωάννης Σκρίμπας, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Τριαντάφυλλος Γκογκινούδης, ο πρόεδρος & ο αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βελεστίνου Γεώργιος Παπατόλιας και Κ. Χρήστος Κολοκοτρώνης, αντίστοιχα, η πρώην δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Ελένη , ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Περιβολίου ‘' Η ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΤΑ'' Γεώργιος Γίτσης, ο πρόεδρος και ο γεν. γραμματέας του Α.Σ. Ρήγας Φεραίος Βελεστίνου Γεώργιος Καλόγηρος και Γεώργιος Παπαδάμ, αντίστοιχα, αιρετοί της τοπικής & περιφερειακής αυτοδιοίκησης και πολλοί εκπρόσωποι πολιτιστικών και αθλητικών φορέων του Ν. Μαγνησίας.

Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, δεν παραβρέθηκαν στην εκδήλωση αλλά απέστειλαν χαιρετισμούς ο δήμαρχος Γρεβενών Γεώργιος Δασταμάνης, ο αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Ευάγγελος Σημανδράκος, ο βουλευτής Γρεβενών Χρήστος Μπγιάλας, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Περιβολίου Γεώργιος Καλόγηρος, καθώς και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων Μιχάλης Μαγειρίας.

Στην εκδήλωση εμφανίστηκε η πολυφωνική ομάδα, η οποία έδωσε μια μοναδική παράσταση αποδίδοντας τα Περιβολιώτικα «Τσι γχουάρ μσιατ αβέμ» και «Εσείς βουνά από τα Γρεβενά».

Στη συνέχεια, τη «σκυτάλη» πήραν τα του Συλλόγου, που έκλεψαν τις εντυπώσεις και πραγματικά έδωσαν χρώμα και Βλάχικη Περιβολιώτικη διάθεση στους παρευρισκομένους, υπό τους ήχους της δημοτικής ορχήστρας του δεξιοτέχνη κλαρινίστα, και γνωστό στο Πανελλήνιο, Νίκου Φιλιππίδη, του μαέστρου των Γρεβενών Σάκη Φασούλα (βιολί), τους οποίους συνόδευσαν στο τραγούδι οι αυθεντικές Ηπειρώτικες φωνές της Λευκοθέας Φιλιππίδη και του Νίκου Δάσκαλου, καθώς και του Γρεβενιώτη Κώστα Ζέρβα.

Ακολούθως, όλοι οι συμπατριώτες και οι φίλοι σηκώθηκαν από τις θέσεις τους και χόρεψαν με την «ψυχή» τους υπό τους ήχους της ς.
Ήταν μια καταπληκτική βραδιά γιατί δόθηκε ξανά η ευκαιρία να βρεθούν όλοι μαζί, να γλεντήσουν αλλά και να δώσουν την υπόσχεση να ξαναβρεθούνε.

"Αλιεύοντας" την είδηση