Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Πλήρης κάλυψη ιδιοκτητών εκτάσεων που έχουν δεσμευτεί χωρίς έγκριση για φωτοβολταϊκά πάρκα
Πλήρης κάλυψη ιδιοκτητών εκτάσεων που έχουν δεσμευτεί χωρίς έγκριση για φωτοβολταϊκά πάρκα

Πλήρης κάλυψη ιδιοκτητών εκτάσεων που έχουν δεσμευτεί χωρίς έγκριση για φωτοβολταϊκά πάρκα

Συνάντηση Αθανάσιου Λιούπη με τη γεν. γραμματέα του Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Το φαινόμενο που παρατηρείται και στον Νομό , με τη δέσμευση εκτάσεων από μεγάλες εταιρείες και υποψήφιους επενδυτές, για την εγκατάσταση μεγάλων φωτοβολταϊκών πάρκων και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίοι σπεύδουν να δεσμεύσουν αγροτεμάχια προκειμένου να προλάβουν και να αποκτήσουν άδειες παραγωγής ρεύματος, χωρίς όμως την σύμφωνη όλων των ιδιοκτητών, έθεσε στην γενική γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδια για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας  Σδούκου ο Ν. της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιος Λιούπης σε συνάντησή τους.

Η κ. Σδούκου ενημέρωσε τον κ. Λιούπη πως η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας,  έχει γίνει αποδέκτης διαμαρτυριών και καταγγελιών πολιτών ή και δημοτικών αρχών, οι οποίοι εκ των υστέρων κι εν αγνοία τους, διαπιστώνουν πως εταιρίες ΑΠΕ παρουσιάζουν ως δικές τους εκτάσεις,  στις οποίες προτίθενται να αναπτύξουν ως επί το πλείστον φωτοβολταϊκά .

Στην περίπτωση υποβολής αιτήματος σε έκταση χωρίς τη σύμφωνη του κυρίου ή επικαρπωτή της έκτασης, οι νόμιμοι κάτοχοι μπορούν να υποβάλλουν αντιρρήσεις στη ΡΑΕ για την εγκατάσταση και θα ανακαλούνται όσες βεβαιώσεις ή άδειες έχουν εκδοθεί και αφορούν στο έργο μετά από των υπηρεσιών.

Να σημειωθεί ότι η ΡΑΕ συνεδριάζει για τέτοιες υποθέσεις τέσσερις φορές το χρόνο, ενώ σε κάθε περίπτωση η Γενική Γραμματέας διαβεβαίωσε τον κ. Λιούπη ότι δεν θα υλοποιηθούν έργα, που δεν έχουν  εξασφαλίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύσκεψη Κ. Αγοιραστού με Χρ. Τριαντόπουλο και δημάρχους για τον #Ιανό #Ιανό - https://t.co/NftnNBgPa4 -

  • Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα 22χρονος στον Ριζόμυλο   #οδήγησηχωρίςδίπλωμα - https://t.co/S1QuRZ2l9c -

  • To 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου αρχές Οκτωβρίου  #ΓαστρονομικόΦεστιβάλΠηλίου - https://t.co/N5WUB6Royl -

"Αλιεύοντας" την είδηση