Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Πιστοποιημένη η παιδική χαρά στο πάρκο της συνοικίας Χιλιαδούς
Πιστοποιημένη η παιδική χαρά στο πάρκο της συνοικίας  Χιλιαδούς

Πιστοποιημένη η παιδική χαρά στο πάρκο της συνοικίας Χιλιαδούς

Πιστοποιήθηκε και επίσημα πλέον από την ΕΒΕΤΑΜ σύμφωνα με τα Ευρωπαικά Πρότυπα Ασφαλείας ΕΛΟΤ ΕΝ 1176-1(08), ΕΛΟΤ ΕΝ 1176-2(08), ΕΛΟΤ ΕΝ 1176-3(Ο8), ΕΛΟΤ ΕΝ 1176-6(08) η παιδική της συνοικίας ς, που βρίσκεται μεταξύ των οδών Κουντουριώτου-Γ. Δήμου.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάση Σταυρίδη η παιδική αυτή είναι η πρώτη πρότυπη που δημιουργείται στο πολεοδομικό συγκρότημα του Δήμου Βόλου με όλους τους προβλεπόμενους από την αυστηρούς όρους ασφαλείας για την των μικρών παιδιών. Το ξεκίνημα έγινε από την γειτονιά της χιλιαδούς και η μεγάλη επισκεψιμότητα και αποδοχή που ήδη παρατηρείται από παιδιά και γονείς είναι μεγάλη ηθική ανταμοιβή για τη Δημοτική Αρχή.

Η αποτελεί κομ του πάρκου της ς, το οποίο καθημερινά είναι πόλος έλξης για τους κατοίκους και όχι μόνο μιας ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένης περιοχής που στερείται άλλων μεγάλων τέτοιον κοινόχρηστων χώρων.

Στο χώρο αυτό υπήρχε μια παλιά παιδική χαρά επικίνδυνη η οποία αποξηλώθηκε ολοσχερώς. Η νέα παιδική χαρά είναι περιφραγμένη με μεταλλικό κάγκελο ασφαλείας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, τα πιστοποιημένα πια παιχνίδια της είναι τοποθετημένα πάνω σε πιστοποιημένο ποταμίσιο βότσαλο απολύτως εναρμονισμένο στα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα και απόλυτα ασφαλή για τους λιλιπούτειους επισκέπτες της.

Η τοποθέτηση των οργάνων έγινε από πιστοποιημένη εταιρία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προτύπου ΕΝ 1176: 2008.

Τις εργασίες ολοκλήρωσης της παιδικής χαράς παρακολούθησε από κοντά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, ο οποίος ανέλαβε προσωπικά την προώθηση και ολοκλήρωσή της.

σταυριδης

Η δημιουργία της νέας αυτής παιδικής χαράς είναι ακόμη μια έμπρακτη απόδειξη της υλοποίησης των στόχων που έθεσε η νέα Δημοτική Αρχή από την αρχή της ς όταν τον Σεπτέμβριο του 2014 με τη σύμφωνη του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισε την προσωρινή διακοπή λειτουργίας των παιδικών χαρών που δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν σύμφωνα με τους όρους που έθετε η ΥΑ 28492/18.5.14 και η δημιουργία νέων πιστοποιημένων παιδικών χαρών.

Θα ακολουθήσουν εργασίες κατασκευής νέων πιστοποιημένων παιδικών χαρών, σε σύντομο χρονικό διάστημα στις περιοχές Αγίου Κωνσταντίνου, Νέας Αγχιάλου, Αγριάς, Άνω Λεχωνίων και Άλλης Μεριάς.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση