Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Πιλοτική τοποθέτηση φωτιστικών τύπου LED σε κεντρικές αρτηρίες του Βόλου
Πιλοτική τοποθέτηση φωτιστικών τύπου LED σε κεντρικές αρτηρίες του Βόλου

Πιλοτική τοποθέτηση φωτιστικών τύπου LED σε κεντρικές αρτηρίες του Βόλου

Ξεκίνησε η πιλοτική αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων του δημοτικού φωτισμού σε κεντρικές αρτηρίες και της πόλης από το Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού της Τεχνικής Υπηρεσία του Δήμου. Πρόκειται για αντικατάσταση και τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων τύπου LED σε ψηλούς ιστούς του δημοτικού φωτισμού.

Η αντικατάσταση των παλαιών συμβατικών φωτιστικών υψηλής κατανάλωσης τος γίνεται στo πλαίσιo του πιλοτικού προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης του δημοτικού Φωτισμού του Δήμου Βόλου προκειμένου να επιτευχθεί η εξοικονόμηση ενέργειας, πράσινης τεχνολογίας για την εξυπηρέτηση των αναγκών της εύρυθμης λειτουργίας του δημοτικού φωτισμού.

Συγκεκριμένα έχει ξεκινήσει η τοποθέτηση των νέων φωτιστικών σωμάτων ισχύος 95W στην οδό 2ας οεμβρίου (μεταξύ του κόμβου του υ και της οδού ).

Θα συνεχίσει με την αντικατάσταση των φωτιστικών με LED ισχύος 50W σε δρόμους και πάρκινγκ στην οδό Γ. Δήμου (μεταξύ των οδών και ).
Επίσης θα γίνει αντικατάσταση σε κεντρικούς ιστούς της Πλατείας Πανεπιστημίου και Πλατείας ς ισχύος 45W.

Ο aντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Αθανάσιος Σταυρίδης είπε ότι η πρόταση για την πιλοτική εφαρμογή αυτού του προγράμματος ξεκίνησε το οέμβριο του 2015. Σήμερα είμαστε στην αρχή μιας νέας πρωτοποριακής εφαρμογής, εξαιρετικά χρήσιμης για τον και την εξοικονόμηση ενέργειας. Στοχεύουμε στην αντικατάστασης των ενεργοβόρων λαμπών σε όλη την πόλη.

"Αλιεύοντας" την είδηση