Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Zητούμενο η παράταση συμβάσεων προσληφθέντων λόγω covid– 19 στον Δήμο Νοτίου Πηλίου
Zητούμενο η παράταση συμβάσεων προσληφθέντων λόγω covid– 19 στον Δήμο Νοτίου Πηλίου

Zητούμενο η παράταση συμβάσεων προσληφθέντων λόγω covid– 19 στον Δήμο Νοτίου Πηλίου

Την παράταση συμβάσεων προσληφθέντων λόγω της πανδημιας covid– 1 ζητά ο Μιχ. Μιτζικός, με επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη.

Χαρακτηριστικά ο κ. Μιτζικός αναφέρει: “Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου κατά την διάρκεια της πανδημίας έχει προσλάβει δέκα εννέα (19) άτομα ΙΔΟΧ προκειμένου να ενισχύσει το υπάρχον δυναμικό του στον τομέα της καθαριότητας, για την εξυπηρέτηση των επειγουσών αναγκών για την αντιμετώπιση των συνεπειών του covid19.

Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου αποτελείται από πέντε (5) Δημοτικές Ενότητες και εκτείνεται σε μια έκταση 370 τ.χιλ. με ανάγλυφο ορεινό, πεδινό και νησιωτικό, γεγονός που καθιστά το έργο της καθαριότητας εξαιρετικά δυσχερές.

Είναι τουριστικός Δήμος και δέχεται τουρισμό όλο το χρόνο και κυρίως την θερινή περίοδο κατά την οποία ο πληθυσμός του υπερδιπλασιάζεται.

Δεδομένου ότι η πανδημία, πέραν της έντασης αυτής, εξακολουθεί να υφίσταται και το μόνιμο προσωπικό του Δήμου μας δεν επαρκεί ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες καθαριότητας, σας εκφράζουμε τις έντονες ανησυχίες λόγω της επικείμενης λήξης των συμβάσεων των εν λόγω εργαζόμενων την 31η Μαΐου 2022.

Είναι απαραίτητο και αναγκαίο να δοθεί παράταση στις εν λόγω συμβάσεις μέχρι τη συμπλήρωση των 24 μηνών, δεδομένου του γεγονότος ότι η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου μας είναι υποστελεχωμένη και οι όποιες ενέργειες για πρόσληψη νέου προσωπικού ΙΔΟΧ θα καθυστερήσουν σημαντικά, με αποτέλεσμα να γίνει πλημμελή καθαριότητα το διάστημα αυτό που συμπίπτει με τους πρώτους μήνες θερινού τουρισμού.

Οι εν λόγω εργαζόμενοι έχουν πλέον αποκτήσει αξιοσημείωτη εμπειρία η οποία κρίνεται απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία των Δημοτικών Υπηρεσιών προς όφελος της υγείας των πολιτών.

Παρακαλούμε θερμά για τις ενέργειές σας.”

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Χρ. Τριαντόπουλος: Διαμόρφωση σύγχρονου πλαισίου για την κοινωνία των πολιτών και σύμπραξη με τους Προσκόπους… - https://t.co/0iOr5O9VRH -

  • Κατερίνα Παπανάτσιου: «Αναγκαία η δρομολόγηση πλοιαρίου για την σύνδεση των νησιών τω Β. Σποράδων προς διευκόλυνση… - https://t.co/Ab8GftKflG -

  • Θρησκευτικές εκδηλώσεις στο #Βελεστίνο #Βελεστίνο - https://t.co/tZxbGq4LpU -

"Αλιεύοντας" την είδηση