Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Ζητείται η αναβάθμιση του Λιμενικού Σταθμού Αγίου Ιωάννη Μουρεσίου
Ζητείται η αναβάθμιση του Λιμενικού Σταθμού Αγίου Ιωάννη Μουρεσίου

Ζητείται η αναβάθμιση του Λιμενικού Σταθμού Αγίου Ιωάννη Μουρεσίου

Σε συνέχεια της επίσκεψης που δέχθηκε από εκπροσώπους της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Ελλάδας, με θέμα την επαναλειτουργία του Λιμενικού Σταθμού Αγίου Ιωάννη Μουρεσίου και την δημιουργία νέων οργανικών θέσεων, η αεριφερειάρχης και Σποράδων Δωροθέα απέστειλε σχετική αναβάθμιση του Λιμενικού προς τον υπουργό Ναυτιλίας Ι. Πλακιωτάκη και τη γ.γ. του Υπουργείου κ. Καλογήρου, ζητώντας την προσωπική τους παρέμβαση για την αναβάθμιση του Λιμενικού Σταθμού και την αύξηση των οργανικών θέσεων.

Αναλυτικά η : «Με την παρούσα επιστολή, θέλω να σας αναφέρω ένα ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα, που έχει να κάνει με την αναγκαιότητα αναβάθμισης της Λιμενικής Αρχής Αγίου Ιωάννη Μουρεσίου σε Λιμενικό Σταθμό από εποχικό Λιμενικό Φυλάκιο που είναι σήμερα και που καλύπτεται τους καλοκαιρινούς μήνες με περιπολίες στελεχών κυρίως τα Σαββατοκύριακα από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.
Τονίζουμε ότι η ανάγκη αναβάθμισης του Αγίου Ιωάννη Μουρεσίου σε Λιμενικό Τμήμα αποτελεί καθολικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας και των τοπικών φορέων.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ακτογραμμή που καλύπτει η αρμοδιότητα του Λιμενικού Φυλακίου Αγίου Ιωάννη Μουρεσίου εκτείνεται σε άνω των 60 χιλιομέτρων. Ο χρόνος αντίδρασης και ς με όχημα από το Κ.Λ. Βόλου υπολογίζεται σε 1 ώρα και 30 λεπτά . Στην ευρύτερη περιοχή δεν υφίσταται αστυνόμευση καθώς δεν υπάρχει αστυνομικό τμήμα . Πέραν του ότι η περιοχή αποτελεί τουριστικό προορισμό όλο το χρόνο θα πρέπει να τονιστεί ότι υπάρχουν στη πλευρά αυτή του Πηλίου που βρέχεται από το πέλαγος , πολλές πολυσύχναστες παραλίες αλλά και καταφύγιο στο οποίο και καταφεύγει μεγάλος αριθμός σκαφών. Το Λιμενικό κατάστημα που στεγάζει την υπηρεσία έχει παραχωρηθεί ν από την Δημοτική Αρχή.

Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την μείωση των οργανικών θέσεων σε ποσοστό 40% στο στελεχιακό δυναμικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, προκαλούν πολλά προτα στη γενικότερη λειτουργία της Υπηρεσίας.
Ζητούμε την προσωπική σας συμβολή, ώστε να επανεξεταστεί το όλο θέμα και να γίνουν ενέργειες ώστε να αναβαθμιστεί το εποχικό Λιμενικό Φυλάκιο Αγίου Ιωάννη σε Λιμενικό Σταθμό, αυξάνοντας παράλληλα και τις οργανικές θέσεις».

"Αλιεύοντας" την είδηση