Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Ζέττα Μακρή:«Προτεραιότητά μου, τα θέματα αρμοδιότητάς μου για τον Δήμο Νοτίου Πηλίου»
Ζέττα Μακρή:«Προτεραιότητά μου, τα θέματα αρμοδιότητάς μου για τον Δήμο Νοτίου Πηλίου»

Ζέττα Μακρή:«Προτεραιότητά μου, τα θέματα αρμοδιότητάς μου για τον Δήμο Νοτίου Πηλίου»

Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων είχε, σήμερα, Τρίτη 19 Ιανουαρίου , προγραμματισμένη συνάντηση συνεργασίας με τον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου Μ. Μιτζικό και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών  Α. Διανέλλο, με κύριο θέμα συζήτησης τα κτιριολογικά προβλήματα των σχολικών μονάδων της περιοχής.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μιτζικός έθεσε το σοβαρό ζήτημα της καταστροφής της στέγης του Δημοτικού Σχολείου των Μηλεών, με να κρίνεται ακατάλληλη η λειτουργικότητα του σχολικού κτιρίου.

Για τον λόγο αυτό, ο δήμαρχος ζήτησε την συνδρομή και στήριξη της υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων τόσο για την αποκατάσταση των ζημιών, όσο και για την δημιουργία ενός νηπιαγωγείου σε όμορο οικόπεδο της ως άνω σχολικής μονάδας, ιδιοκτησίας του Δήμου.

Επίσης, ο δήμαρχος αιτήθηκε την πλαισίωση του συγκεκριμένου σχολικού συγκροτήματος με την δημιουργία μίας αίθουσας πολλαπλών χρήσεων καθώς και ενός σχολικού γυμναστηρίου.

Παράλληλα, ο δήμαρχος έθεσε αντίστοιχο ζήτημα δημιουργίας αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και σχολικού γυμναστηρίου για την σχολική μονάδα της Αργαλαστής.

Με την ευκαιρία της συνάντησης, ο κ. Μιτζικός έθεσε στην υφυπουργό Παιδείας και βουλευτή Μαγνησίας, μία σειρά άλλων ζητημάτων και προτάσεων, που αφορούν στην περιοχή. Μεταξύ αυτών, την ανάγκη της κατασκευής της αγροτικής οδοποιίας της περιοχής, «πνοής», την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της περιοχής, την μελέτη και ένταξη των παραδοσιακών ελαιώνων του Νοτίου Πηλίου σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, την του εμβλήματος του Δήμου από τις του Υπουργείου Εσωτερικών και την επαναλειτουργία του «Τσιτσιλιάνειου Νοσοκομείου».

Η κ. Μακρή ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την ενδελεχή και αναλυτική ενημέρωση,  τονίζοντας ότι κατανοεί, πλήρως, την αγωνία των κατοίκων της περιοχής για την αποκατάσταση των ζημιών των ως άνω σχολικών μονάδων, που της έθεσε ο  κ. Μιτζικός και δήλωσε ότι θα προσπαθήσει, πλέον, εκ της θέσεώς της, να επιλυθούν, σύντομα.

Συνάντηση Μιχ. Μιτζικού -γ.γ. ΥΠΕΣ

Ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου είχε προγραμματισμένη συνάντηση και με τον γ.γ. του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχ. Σταυριανουδάκη στην Αθήνα.

Τα κύρια θέματα που τέθηκαν από πλευράς του δημάρχου Νοτίου Πηλίου αφορούν στα εκκρεμή ζητήματα από το πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ”, η ένταξη έργων στο πρόγραμμα “Α. ΤΡΙΤΣΗΣ” και η ανάγκη αύξησης των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων ().

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ματαιώνεται λόγω COVID-19 το παζάρι Βελεστίνου  - https://t.co/Kj7qcgeLzS -

  • Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση καλυμμάτων στα δίκτυα ύδατος και ρεύματος στον κυματοθραύστη - https://t.co/VTnlCs8jkX… -

  • Εκπαίδευση τεσσάρων μαθητευόμενων ατόμων των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ στην ΠΕΜΣ #ΕΠΑΣΟΑΕΔ - https://t.co/6Z2P4ViCoS -

"Αλιεύοντας" την είδηση