Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Ζ. Μακρή: «Επίσπευση της επαναλειτουργίας του Λατομείου Συκής από το ΥΠΕΝ»
Ζ. Μακρή: «Επίσπευση της επαναλειτουργίας του Λατομείου Συκής από το ΥΠΕΝ»

Ζ. Μακρή: «Επίσπευση της επαναλειτουργίας του Λατομείου Συκής από το ΥΠΕΝ»

Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής . ς  Ζέττα Μ. Μακρή, έλαβε την δέσμευση και διαβεβαίωση του γενικού γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος,  νσταντίνου Αραβώση, την Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021, ότι θα επισπευσθεί η των περιβαλλοντικών όρων από την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕ, μόλις καθαρογραφεί η θετική γνωμοδότηση της περιβαλλοντικής μελέτης του λατομείου Συκής από το Κεντρικό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΚEΣΠΑ).

Η θετική γνωμοδότηση είναι αποτέλεσμα της καλής συνεργασίας της κ. Μακρή και του γενικού γραμματέα  Κ. Αραβώση, προέδρου του Κεντρικού Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (Κ) του , που στις 7 Απριλίου 2021, εξέδωσε την συγκεκριμένη ευνοϊκή απόφαση. Ενώ και ο αρμόδιος υφυπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος  Γιώργος Αμυράς, παρουσία του γενικού γραμματέα κ. Αραβώση, στις 19 Μαΐου 2021, ενημερώθηκε και έδωσε εντολή επίσπευσης του συνόλου των διαδικασιών, κατά την επίσκεψή του στον Βόλο.
Συγκεκριμένα, ο Δήμος Νοτίου Πηλίου διαθέτει έναν λατομικό χώρο στο Δημοτικό Διαμέρισμα Συκής της Δημοτικής Ενότητας Αφετών, ο οποίος παράγει τις φημισμένες σχιστολιθικές πλάκες Πηλίου.
H λειτουργία του λατομείου αυτού σταμάτησε, ύστερα από εντολή των αρμοδίων υπηρεσιών, λόγω λήξης της περιβαλλοντικής αδειοδότησης αλλά και λόγω ελλιπών περιβαλλοντολογικών όρων.
Ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός, σε συνεργασία με τους τοπικούς συμβούλους αλλά και με τον τοπικό Συνεταιρισμό των Λατόμων Συκής, το τελευταίο χρονικό διάστημα, καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια και έχει κινήσει όλες τις διαδικασίες ώστε να νομιμοποιήσει πλήρως τον χώρο, προκειμένου να εκκινηθεί η επαναλειτουργία του.
Η κ. Μακρή, αφού ενημέρωσε τον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου  Μ. Μιτζικό, ευχαρίστησε, θερμά, τον γενικό γραμματέα  Κ. Αραβώση για την ενημέρωση αλλά και για την διαβεβαίωση επίσπευσης των διαδικασιών από τις υπηρεσίες του για την των περιβαλλοντικών όρων, σύμφωνα με τους οποίους, θα πραγματοποιηθεί η οικονομικώς βέλτιστη εκμετάλλευση με την καλύτερη δυνατή και αρτιότερη αποκατάσταση του περιβάλλοντος μετά το πέρας αυτής. Ενώ, δήλωσε, ότι με την εκκίνηση της επαναλειτουργίας του λατομείου όχι μόνο θα τονωθεί η αγορά εργασίας της περιοχής αλλά και θα ανακάμψει μία ακόμη πλευρά της τοπικής ς.
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση