Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Ζ. Μακρή: «100.000€ στο Νότιο Πήλιο για την υδροδότηση του Τρικερίου από το Υπ. Ναυτιλίας»
Ζ. Μακρή: «100.000€ στο Νότιο Πήλιο για την υδροδότηση του Τρικερίου από το Υπ. Ναυτιλίας»

Ζ. Μακρή: «100.000€ στο Νότιο Πήλιο για την υδροδότηση του Τρικερίου από το Υπ. Ναυτιλίας»

Πιστός στην δέσμευσή του προς την υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτή Ν.   Ζέττα Μ. Μακρή, κατά την συνάντησή τους στις 30 Μαρτίου 2022, ο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής  Μανώλης Κουτουλάκης, προχώρησε, χθες, Τετάρτη 27 Απριλίου 2022, στην , ύψους 100.000 € (συμπ. ), του Δήμου Νοτίου Πηλίου για την επισκευή, την συντήρηση, τον καθαρισμό και την ρυμούλκηση υδροφόρας δεξαμενής για τις ανάγκες υδροδότησης του νησιού του Παλαιού Τρικερίου και την επισκευή – συντήρηση του δικτύου ύδρευσής του.
Συγκεκριμένα, με την με αρ. πρωτ.: 4122.77-60/718/27-04-2022 (ΑΔΑ: 6ΒΟΜ4653ΠΩ-Β5Ο) απόφαση του γενικού γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής επιλύεται, ουσιαστικά, για φέτος, το μεγάλο πρόβλημα της εξασφάλισης επαρκούς ποσότητας νερού στους κατοίκους και στις επιχειρήσεις, που αναπτύσσονται στο νησί του Παλαιού Τρικερίου, το οποίο και αποτελούσε τροχοπέδη για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού.
Η ως άνω , που θα δοθεί στον Δήμου Νοτίου Πηλίου, θα βαρύνει τις πιστώσεις του έργου με κωδικό ΣΕ2006ΣΕ33000000 «Υδροδότηση Άνυδρων Νησιών και έργα βελτίωσης Υποδομών Ύδρευσης των νησιών (π.κ. 1997ΣΕ03300002)» της ΣΑΕ 330 του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής οικονομικού έτους 2022 (ΑΛΕ 2420289001).
Η κ. Μακρή, αφού ευχαρίστησε, θερμά, τον γενικό γραμματέα   Μανώλη Κουτουλάκη για την ενέργειά του αυτή, η οποία καταδεικνύει πόσο συμμερίζεται η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής την εύλογη αγωνία της δημοτικής αρχής για την εξεύρεση λύσης σε αυτό το τόσο σημαντικό πρόβλημα, ενημέρωσε τον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου Μιχάλη Μιτζικό για την εξέλιξη αυτή.
Δήλωσε δε, ότι: «Σε άριστη που είχα και συνεχίζω να έχω με τον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου για το ζήτημα αυτό, υποστήριξα, ένθερμα, το αίτημα της δημοτικής αρχής τόσο για την χρηματοδότηση του κόστους μεταφοράς, συντήρησης και λειτουργίας της υδροφόρου δεξαμενής όγκου 540 m3, που τροφοδοτείται με νερό από αγωγό στον Βόλο και μεταφέρεται με ρυμουλκό από το , για την υδροδότηση του νησιού του Παλαιού Τρικερίου, όσο και για την κατασκευή ενός αγωγού ύδρευσης, που θα υδροδοτείται από το Φράγμα “Παναγιώτικο”, μέσω του υφιστάμενου κεντρικού αγωγού και θα περιλαμβάνει δύο , ένα χερσαίο μέχρι τον Αλογόπορο και ένα υποθαλάσσιο τμήμα μέχρι το νησί «».
Ευελπιστώ, ότι σύντομα, και αυτή η πρωτοβουλία, για την οποία και έχει δεσμευθεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, θα λάβει «σάρκα και οστά», προκειμένου να αξιοποιηθεί, πλήρως, το φράγμα «Παναγιώτικο».
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση