Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Υπόμνημα διαμαρτυρίας της επιτροπής αγώνα πολιτών Πουρίου για την ανάρτηση δασικού χάρτη
Υπόμνημα διαμαρτυρίας της επιτροπής αγώνα πολιτών Πουρίου για την ανάρτηση δασικού χάρτη

Υπόμνημα διαμαρτυρίας της επιτροπής αγώνα πολιτών Πουρίου για την ανάρτηση δασικού χάρτη

Υπόμνημα διαμαρτυρίας απέστειλε η επιτροπή αγώνα πολιτών  Πουρίου σχετικά με την ανάρτηση δασικού χάρτη Ν. Μαγνησίας – Τ.Κ. Πουρίου προς την υφυπουργό Παιδείας, τους βουλευτές, τον περιφερειάρχη, την αεριφερειάρχη, τον δήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς και τον Αγροτικό Σύλλογο Ζαγοράς.

Όπως αναφέρεται στο , η ανάρτηση των αναμορφωμένων δασικών χαρτών, προκαλεί ανησυχία, εκνευρισμό και προβληματισμό σε τοπικό επίπεδο, διότι δεν διαφέρει καθόλου από την ανάρτηση του 2017.
«Για μια ακόμη φορά εμφανίζονται καλλιεργήσιμες εκτάσεις (μηλιές, καστανιές, κ.λπ.) σε πολύ μεγάλο βαθμό ως δασικές, εγείροντας την αμφισβήτηση ως προς το ιδιοκτησιακό καθεστώς όλων αυτών των εκτάσεων», αναφέρει η επιτροπή αγώνα. Όπως τονίζει, γι' αυτές τις εκτάσεις, για όλο το διάστημα τις οποίες κατέχει ο καθένας, έχουν πληρωθεί και συνεχίζουν να πληρώνονται όλοι οι προβλεπόμενοι (φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ. ΦΠΑ, αμοιβές και για – αποδοχές κληρονομιάς κλπ., χωρίς σήμερα να υπάρχει η δυνατότητα οποιουδήποτε θελήσει να προβεί σε ή πώληση ενός ακινήτου, υποβαθμίζοντας την ανάπτυξη του τόπου, εδώ και πάνω από τέσσερα χρόνια.

Η επιτροπή αγώνα Πουρίου προτείνει τη διακοπή της ανάρτησης του αναμορφωμένου δασικού χάρτη, μέχρι να αντιμετωπιστούν σημαντικά ζητήματα όπως το ότι δεν έχουν ληφθεί υπόψη αεροφωτογραφίες μεταγενέστερες του 1945, δεν έχει ληφθεί υπόψη η περιοχή ως υψηλής παραγωγικότητας λόγω της ύπαρξης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς, παραμονής του σημερινού καθεστώτος ασφάλισης των αγροτεμαχίων στον ΕΛΓΑ και στο καθεστώς επιδοτήσεων από τον ΕΠΕ και να ληφθεί υπόψη η δήλωση κάθε παραγωγού στο Ο.

Επίσης ζητούν απαλλαγή των τελών και αντιρρήσεων και δυνατότητα υποβολής σε περιπτώσεις όσων δεν προχώρησαν σε καμία στην προθεσμία της προηγούμενης ανάρτησης, επί του συνόλου του δασικού χάρτη, προτείνουν την εξέταση του συνόλου των πρόδηλων σφαλμάτων, αναγνώριση των εκτάσεων ως καλλιεργήσιμες με τον τρόπο απόκτησης κυριότητας ακινήτου όπως η χρησικτησία  και άμεση απεμπλοκή του Κτηματολογίου με την ανάρτηση των δασικών χαρτών, όπως και την απόδοση χαρακτήρα σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις που φαίνονται ως δασικές με βάση τον Ν. 998/79 που αναφέρει ότι επιτρέπεται η δεδροκομική καλλιέργεια σε δασωμένους αγρούς.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση