Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Υπεγράφη η υπουργική απόφαση για την εκπόνηση των μελετών οριοθέτησης των οικισμών του Πηλίου από το ΤΕΕ
Υπεγράφη η υπουργική απόφαση για την εκπόνηση των μελετών οριοθέτησης των οικισμών του Πηλίου από το ΤΕΕ

Υπεγράφη η υπουργική απόφαση για την εκπόνηση των μελετών οριοθέτησης των οικισμών του Πηλίου από το ΤΕΕ

Υπεγράφη από τον υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος  ικόλαο Ταγαρά η υπουργική απόφαση για τον ορισμό αναθέτουσας αρχής και τον καθορισμό κάθε αναγκαίας λεπτομέρειας για την εκπόνηση των μελετών οριοθέτησης οικισμών προ του 1923 ή κάτω των 2.000 κατοίκων, που αφορά και τους οικισμούς του Πηλίου.

Η εν λόγω υπουργική απόφαση αφορά στον ορισμό του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) ως αναθέτουσας αρχής και τον καθορισμό κάθε αναγκαίας σχετικής λεπτομέρειας, για την εκπόνηση των μελετών καταγραφής/αναγνώρισης οδών στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Πολεοδομικού Σχεδιασμού της περ. δ της παρ. 1. του άρθρου 14 του ν.4759/2020.

Πρόκειται για ένα ακόμα βήμα της νέας θεσμοθετημένης διαδικασίας, ώστε να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη σύντμηση του χρόνου της οριοθέτησης των οικισμών, όπως είχε διαπιστωθεί και στο πλαίσιο της συνς μεταξύ του υφυπουργού στον πρωθυπουργό Χρήστου Τριαντόπουλου και του γενικού γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας,  Ευθύμιου Μπακογιάννη.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. δήλωσε σχετικά: «Υπεγράφη από τον υφυπουργό  . Ταγαρά η υπουργική απόφαση για τον ορισμό αναθέτουσας αρχής και δη του ΤΕΕ, η οποία αφορά, φυσικά, και τους οικισμούς του Πηλίου. Θυμίζω ότι η παρούσα Κυβέρνηση θέσπισε μία νέα διαδικασία, προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτάχυνση της οριοθέτησης των οικισμών.

Θα ακολουθήσει η δημοσίευση της απόφασης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τις προδιαγραφές εκπόνησης των μελετών οριοθέτησης των οικισμών, ενώ στη συνέχεια, σε χρονικό ορίζοντα λίγων εβδομάδων, θα προωθηθούν προς έγκριση από το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ) τα τεύχη διακήρυξης της μελέτης οριοθέτησης οικισμών των Δήμων , Νοτίου Πηλίου, Ζς-Μουρεσίου και Ρήγα ου, ώστε στις αρχές του καλοκαιριού να ολοκληρωθεί η ανάθεση της σχετικής μελέτης. Υπενθυμίζεται ότι το αντικείμενο του εν λόγω υ είναι η οριοθέτηση 105 οικισμών που βρίσκονται στα διοικητικά όρια των δήμων του Πηλίου, των περισσότερων εκ των οποίων τα όρια ακυρώθηκαν σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 1268/2019 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Μάλιστα, έχει ήδη εγκριθεί ύψους 310.000 μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τη μελέτη οριοθέτησης των οικισμών του Πηλίου.

Θερμές ευχαριστίες στην ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και δη στον υφυπουργό κ. Νικόλαο Ταγαρά και τον γενικό γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη που έσκυψαν πάνω στο πρόβλημα της οριοθέτησης και προχωρούν στις απαραίτητες ενέργειες για την ταχύτερη δυνατή διευθέτησή του».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση