Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ / Ξεκινά η μελέτη για την οδική σύνδεση Κεραμίδι – Ζαγορά
Ξεκινά η μελέτη  για την οδική σύνδεση Κεραμίδι – Ζαγορά

Ξεκινά η μελέτη για την οδική σύνδεση Κεραμίδι – Ζαγορά

Ξεκινά η μελέτη για τη χάραξη του νέου οδικού άξονα που συνδέει τη διασταύρωση προς Καμάρι-Κεραμίδι με τη , στα διοικητικά όρια των Δήμων Ρήγα Φεραίου και Ζαγοράς-Μουρεσίου της .

Ο Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση της μελέτης προϋπολογισμού 396.302,16 ευρώ, που οδηγεί στην κατασκευή νέου οδικού άξονα συνολικού μήκους 43 χλμ, με μια λωρίδα κυκλοφορία ανά κατεύθυνση και τους απαιτούμενους ανισόπεδους κόμβους.

Η μελέτη «Τμήμα από διασταύρωση προς Καμάρι-Κεραμίδι έως » αποτελεί τμήμα των μελετών του παραλιακού άξονα της , για τη σύνδεση των παραλίων της με τα παράλια της Λάρισας.

«Ξεκινά η εκπόνηση της μελέτης που οδηγεί στην κατασκευή του νέου οδικού άξονα που θα συνδέει το Κεραμίδι με τη Ζαγορά» δηλώνει ο Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Πρόκειται για ένα με αναπτυξιακό αποτύπωμα που συμβάλλει στην περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλίας. Η νέα οδική αρτηρία αναμένεται να δημιουργήσει νέα αλληλεπίδρασης και να ενισχύσει την αναπτυξιακή προοπτική και Λάρισας» προσθέτει ο .

Τί προβλέπει η μελέτη
Σήμερα, στο προς μελέτη τμήμα υφίσταται ένα υποτυπώδες ορεινής οδοποιίας που συνδέει τους οικισμός της Ζαγοράς και του Πουρίου και τον οικισμό του Οβριού με το Πουρί ή την Κερασιά.

Οι οικισμοί Πουρί και Βένετο δεν συνδέονται. Η μελέτη «Τμήμα από διασταύρωση προς Καμάρι – Κεραμίδι έως Ζαγορά», οδηγεί στη χάραξη νέου οδικού δικτύου με σκοπό τη σύνδεση του Κεραμιδίου με τη Ζαγορά.

Ο νέος άξονας, εκτιμάται να έχει συνολικό μήκος περίπου 43 χλμ. ενιαίας κυκλοφορίας με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση, με τους απαιτούμενους ισόπεδους κόμβους.

Η διατομή της αρτηρίας μπορεί να συσχετισθεί με την οριστική μελέτη οδοποιίας με τίτλο: «Ολοκλήρωση μελετών παραλιακού άξονα Θεσσαλίας, σύνδεση δύο νομών τμήμα από διασταύρωση προς Καμάρι – Κεραμίδι έως Ρακοπόταμο» και τους πιθανούς περιβαλλοντικούς περιορισμούς.

Η παρούσα μελέτη αποτελεί τμήμα των μελετών παραλιακού άξονα της η οποία θα συνδέσει τα παράλια της Π.Ε. Λάρισας με τα παράλια της .

Στο πλαίσιο αυτό, έχει ήδη ξεκινήσει η κατασκευή του έργου – Κεραμίδι προϋπολογισμού 15.000.000 ευρώ.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Όλυμπο, σε συνθήκες καύσωνα, έτρεξαν οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/4XL00xIQHc -

  • Τριάντα τα θετικά κρούσματα covid-19 στη  Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/3eYYgtmiXo -

  • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/vXIkeqWETp -

"Αλιεύοντας" την είδηση