Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Βραβείο Ανώτερης Γεύσης για το Πετιμέζι Zagorin
Βραβείο Ανώτερης Γεύσης για το Πετιμέζι Zagorin

Βραβείο Ανώτερης Γεύσης για το Πετιμέζι Zagorin

Στο παραδοσιακό προϊόν του Πηλίου, το Πετιμέζι από Φιρίκια, απονεμήθηκε βραβείο ανώτερης γεύσης από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας (iΤQi).

Το πετιμέζι παράγεται από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς Πηλίου σε αποκλειστική συν με τον Γυναικείο Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε με θέρμη την σχετική εισήγηση και το προϊόν εστάλη προς αξιολόγηση από τον Συνεταιρισμό Ζαγοράς, που είναι ευρύτερα γνωστός από το εμπορικό σήμα ZAGORIN, στον διεθνή φορέα που εδρεύει στις Βρυξέλλες και συγκροτείται από ενώσεις καταξιωμένων σεφ και σομελιέ, εκπρόσωποι των οποίων απαρτίζουν και την αρμόδια γευσιγνωσίας.

Η βαθμολογία που έλαβε το Πετιμέζι από τα Φιρίκια Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης “Πηλίου” του Συνεταιρισμού Ζαγοράς ήταν αρκετά υψηλή και του απονεμήθηκε βραβείο ανώτερης γεύσης δύο χρυσών αστέρων, εντάσσοντας το στα τρόφιμα που βραβεύτηκαν το 2018.

Πρόκειται % συμπύκνωμα και φτιάχνεται χωρίς την προσθήκη συντηρητικών, χρωστικών και ζάχαρης. Αποτελεί παραδοσιακή γλυκαντική ουσία της Πηλιορείτικης γαστρονομίας γνωστή στους ανθρώπους εδώ και αιώνες και συγκεντρώνει τα περισσότερα χαρακτηριστικά του υ.

Το σκούρο αυτό παχύρευστο ελιξίριο, «το μέλι των Κενταύρων», προσφέρει σε μεγάλο βαθμό και υψηλά ποσοστά σιδήρου και ασβεστίου. Ξεχωρίζει ως ένας «γλυκός» σύμμαχος για φυσικό σίδηρο στις περιόδους εγκυμοσύνης και θηλασμού, με έντονη αντικαταθλιπτική δράση. Είναι ένα τρόφιμο το οποίο μπορεί να καταναλωθεί άφοβα από όλες της ηλικίες και τις κατηγορίες ανθρώπων καθώς συμπληρώνει μια ισορροπημένη διατροφή σε θρεπτικά συστατικά.

Η βράβευση πιστοποιεί την γεύση και την ποιότητά του, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για ένα από τα καλύτερα προϊόντα που παράγονται στον ομό ς.Το προϊόν κυκλοφορεί σε διάφορα καταστήματα του τόπου αλλά και σε άλλες περιοχές.

Οι άνθρωποι που διοικούν και εργάζονται στον Συνεταιρισμό, αποκτούν ένα ακόμα ισχυρό πλεονέκτημα στην εμπορική του πετιμεζιού, που πρωτοκυκλοφόρησε από τον Συνεταιρισμό το 2016, αφού το βραβείο ανώτερης γεύσης θα αποτελέσει επιπλέον κίνητρο για εστιατόρια, , καταστήματα αλλά και ώστε να εντάξουν το προϊόν στις γαστρονομικές τους δραστηριότητες.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση