Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » «Βιώσιμη ανάπτυξη- Εναλλακτικός Τουρισμός- Κοινωνική Οικονομία» από το Europe Direct Περιφερείας Θεσσαλίας
«Βιώσιμη ανάπτυξη- Εναλλακτικός Τουρισμός- Κοινωνική Οικονομία» από το Europe Direct Περιφερείας Θεσσαλίας

«Βιώσιμη ανάπτυξη- Εναλλακτικός Τουρισμός- Κοινωνική Οικονομία» από το Europe Direct Περιφερείας Θεσσαλίας

Συνέδριο Σάββατο- Κυριακή 10-11/12/ στο ξενοδοχείο Volos Palace

Το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο “Volos Palace” από τις 10 π.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο «Βιώσιμη - Εναλλακτικός Τουρισμός- Κοινωνική Οικονομία». Η εκδήλωση οργανώνεται από την  Περιφέρεια ς , το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας ς Europe Direct, η Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων , η Εταιρεία Ανάπτυξης Πηλίου, ο 2/βάθμιος Φορέας Πολιτισμού και το Δίκτυο Επιστημών «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και το Δίκτυο Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλίας , με τη στήριξη και  την αμέριστη  συν του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Το Συνέδριο έχει ως σκοπό να αναδείξει τη Θεσσαλία και ιδιαίτερα τη Μαγνησία και το Πήλιο, ως έναν αγαπημένο προορισμό Εναλλακτικού και ποιοτικού τουρισμού, υψηλών προδιαγραφών, αφού υπάρχουν όλες εκείνες οι δυνατότητες γι' αυτό, μέσα, όμως, από συγκεκριμένες πολιτικές.

Για τον λόγο αυτό έχουν κληθεί όλοι οι ενδιαφερόμενοι ή εμπλεκόμενοι  με τον Εναλλακτικό Τουρισμό ,από την Μαγνησία, αλλά και όλη τη Θεσσαλία (Ξενοδόχοι , εταιρείες εναλλακτικού τουρισμού, Φορείς, Σύλλογοι, επιμελητήρια, συνεταιρισμοί, νέοι  επιχειρηματίες, μουσεία  κ.ά.), να λάβουν μέρος ενεργά σε αυτό, είτε παρουσιάζοντας τις δράσεις τους, είτε συμμετέχοντας στη διαμόρφωση πολιτικών για την επόμενη μέρα , μέσα από τις τους στο Συνέδριο.

Σημαντικοί  εισηγητές ( πανεπιστήμιο, άνθρωποι του τουρισμού, ειδικοί στην προώθηση τουριστικών προϊόντων στην παγκόσμια , θεσμικοί παράγοντες και πολύπειροι εκπρόσωποι της Κοινωνίας των Πολιτών ), παρουσιάζουν τις σύγχρονες τάσεις της παγκόσμιας ς στον δυναμικό τομέα του Εναλλακτικού Τουρισμού.

Οι θεματικές ενότητες του Συνεδρίου περιλαμβάνουν πολύ ενδιαφέρουσες  εισηγήσεις ,όπως για το 1.Branding τόπου, τις πολιτικές ανάδειξης προορισμού,2. δικτυώσεις Φορέων και τουριστικά πακέτα, 3. χρηματοδοτικά και 4. παρουσίαση για τον υπάρχοντα  εναλλακτικό τουρισμό στη Μαγνησία και τη Θεσσαλία.

Σημειώνεται ότι, πέρα από τις πολύ σημαντικές εισηγήσεις ,  θα διοργανωθούν στο πλαίσιο του Συνεδρίου ειδικά εργαστήρια συμβουλευτικής, όπως : 1. για τη Δικτύωση  των Φορέων μεταξύ τους και τη δημιουργία Τουριστικών Πακέτων, 2. την κοινωνική επιχειρηματικότητα στον Εναλλακτικό Τουρισμό, 3. τις ευκαιρίες Χρηματοδότησης  και ένταξης σε αναπτυξιακά προγράμματα  και  4. τη δικτύωση των Ορειβατικών Συλλόγων Θεσσαλίας .

Επίσης οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις εταιρείες εναλλακτικού τουρισμού  και να γνωρίσουν τα μοναδικά τοπικά προϊόντα από γυναικείους συνεταιρισμούς και ντόπιους παραγωγούς, οι οποίοι θα εκθέσουν και θα προσφέρουν τα προϊόντα τους .

Τέλος, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Μέρας Βουνού ( Κυριακή 11 Δεκ. ) θα διοργανωθούν δράσεις στο βουνό ,σε συνεργασία με εταιρίες εναλλακτικού τουρισμού και άλλους συλλογικούς Φορείς , προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να γνωρίσουν τη μαγεία του “Βουνού των Κενταύρων”.

 

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση