Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΠΗΛΙΟ / Βιολογικό Καθαρισμό αποκτούν τα Καλά Νερά  
Βιολογικό Καθαρισμό αποκτούν τα Καλά Νερά  

Βιολογικό Καθαρισμό αποκτούν τα Καλά Νερά  

Βιολογικό καθαρισμό αποκτά ο οικισμός Καλά Νερά του Δήμου Νοτίου Πηλίου. Το επόμενο διάστημα δημοπρατείται από την Θεσσαλίας  το έργο «Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων, επεξεργασίας λυμάτων και διάθεσης εκροής του οικισμού Καλών Νερών Δ.Ε. Μηλεών Δήμου Νοτίου Πηλίου» συνολικού προϋπολογισμού 7.287.308 ευρώ.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Θεσσαλίας 2014-2020 και αφορά την ολοκληρωμένη διαχείριση των αστικών λυμάτων του οικισμού με Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων και Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων και διάθεσης εκροής.

«Στα Καλά Νερά επενδύουμε σε ένα ακόμη έργο ουσίας που δίνει λύση σε ένα σημαντικό ζήτημα δημόσιας υγείας και προστασίας του περιβάλλοντος. Σε συνεργασία με την αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη, την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Θεσσαλίας 2014 -2020 και τις τεχνικές μας υπηρεσίες, αλλάζουμε  το περιβαλλοντικό αποτύπωμα στην περιοχή και βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων της. Ο οικισμός δεν διαθέτει αποχετευτικό δίκτυο σε αποτέλεσμα η συλλογή των λυμάτων να γίνεται με ιδιωτικούς βόθρους» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Η αντιμετώπιση του προβλήματος της διαχείρισης των λυμάτων  αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την προστασία της δημόσιας υγείας,  την  απορρύπανση των υπόγειων και επιφανειακών νερών και την προστασία και ανάδειξη του φυσικού πλούτου» προσθέτει ο περιφερειάρχης.

 

 

Το αντικείμενο του έργου

 

– «Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Καλών Νερών Δήμου Νοτίου Πηλίου»:

το υποέργο αφορά την κατασκευή αποχετευτικών αγωγών του εσωτερικού δικτύου του οικισμού μήκους τάξης 7,5 χλμ, την κατασκευή ωθητικού αγωγού μεταφοράς λυμάτων έως την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων μήκους τάξης 1,5 χλμ και την κατασκευή δύο αντλιοστασίων ακαθάρτων.

-«Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων και διάθεσης εκροής Καλών Νερών Δήμου Νοτίου Πηλίου»:

το υποέργο αφορά την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων και όλα τα απαραίτητα τεχνικά έργα και εξοπλισμός (όπως κατασκευή δεξαμενών) για την εξουδετέρωση του οργανικού φορτίου των λυμάτων και την αφαίρεση του αζώτου, με το σύστημα εναλλαγής φάσεων SBR.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση