Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Τον μαγευτικό Λαύκο επισκέφτηκαν οδηγοί κλασσικών οχημάτων από το Βόλο
Τον μαγευτικό Λαύκο επισκέφτηκαν οδηγοί κλασσικών οχημάτων από το Βόλο

Τον μαγευτικό Λαύκο επισκέφτηκαν οδηγοί κλασσικών οχημάτων από το Βόλο

Έναν μαγικό προορισμό, τον Λαύκο Πηλίου, επισκέφτηκαν τα μέλη και οι φίλοι της Λέσχης «Φίλοι Ιστορικού Οχήματος» Μαγνησίας, την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023 , αφού η Λέσχη διοργάνωσε οχηματοδρομία με πανέμορφα κλασσικά-ιστορικά οχήματα μιας άλλης εποχής, τα οποία κινήθηκαν από το Βόλο, μέχρι το νότιο Πήλιο, στην προσπάθειά της να αναδείξει την πανέμορφη Ελλάδα του πολιτισμού , της ιστορίας, των εξαίρετων προϊόντων και της φιλοξενίας.

Ο σκοπός της οχηματοδρομίας ήταν τα μέλη της ΦΙΟ και οι φίλοι τους να γνωρίσουν ένα πανέμορφο και ιστορικό χωριό του Πηλίου , τον Λαύκο, που αποτελεί πόλο έλξης για τουρίστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, διαθέτει θαυμάσια αρχιτεκτονική και φημίζεται για τη του, αλλά παράλληλα να επισκεφτούν το Μουσείο Ραδιοφώνου ,που βρίσκεται στον Λαύκο και είναι ένα από τα δύο μουσεία αυτού του είδους που υπάρχουν στην Ελλάδα, όπως επίσης και το Λαογραφικό αλλά και «Φάμπειο» Μουσείο.

Ο πρόεδρος και τα μέλη της ΦΙΟ ευχαριστούν θερμά τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λαύκου και τον ακούραστο Στάθη Σφονδυλιά για την εξαιρετική και αναλυτική ξενάγηση σε όλα τα μουσεία του Λαύκου , αλλά και την ενδελεχή ιστορική αναδρομή και ξενάγηση στα δρομάκια ενός πανέμορφου προορισμού, όπως είναι ο Λαύκος του Νοτίου Πηλίου.

Πλούσιες δράσεις για το 2023 από τους «Φίλους Ιστορικού Οχήματος» Μαγνησίας

Σε ό,τι αφορά τις δράσεις για το 2023 , πέρα από την οχηματοδρομία στον Λαύκο της περασμένης Κυριακής 19/3/2023, προγραμματίζονται τα εξής:
1. θησαυρού στο Βελεστίνο και στα Κανάλια,
2. διοργάνωση στις 24-25/6/2023 του Ιστορικού Ράλλυ Πηλίου 2023,
3. οχηματοδρομία και έκθεση κλασσικών οχημάτων στη Λίμνη Πλαστήρα με γευσιγνωσία,
4. τη διοργάνωση για την Ελλάδα του 2ου Distinguished Gentlemen’s Drive (Σεπτ. 2023),
5. οχηματοδρομίες στην Καλαμπάκα-επίσκεψη στο Αγροτικό Μουσείο Ιτέας, Σπήλαιο Θεόπετρας και Μετέωρα, όπως επίσης και στο Λιτόχωρο, με επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Δίου.

Ο πρόεδρος της Φ.Ι.Ο. Κώστας Καρακατσάνης δήλωσε ότι : “Η νέα Λέσχη Φ.Ι.Ο. με έδρα το Βόλο ( Στάδιο), προγραμματίζει δράσεις που δίνουν αναπτυξιακό χαρακτήρα στις διοργανώσεις με κλασσικά οχήματα, αφού αυτά αποτελούν ένα δυνατό εργαλείο προβολής ενός προορισμού, αλλά και μέσο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών.
Για τον λόγο αυτό ο Φορέας μας αγκαλιάζει όλους ,ανεξαίρετα, τους κατόχους και φίλους κλασσικών οχημάτων από όλη τη Μαγνησία και την Ελλάδα, ενώ στον άμεσο σχεδιασμό του είναι η διοργάνωση μεγάλων εκδηλώσεων πανελλήνιας και διεθνούς εμβέλειας ,που θα αναδείξουν την περιοχή της Μαγνησίας ως έναν μαγικό προορισμό, για το θαυμάσιο περιβάλλον, τα μοναδικά τοπικά προϊόντα, τον πολιτισμό της , την ιστορία, τη γαστρονομία, τα αξιοθέατα , μα πιο πολύ για τους θαυμάσιους και φιλόξενους κατοίκους της.

Μέσα από τις πρωτοβουλίες της η Φ.Ι.Ο., που ανήκει στην Ελληνική Ομοσπονδία Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου και Μοτοσυκλέτας( Ε.Ο.-ΦΙΛ.Π.Α.), μπορεί να συμβάλλει στη διάσωση των κλασσικών οχημάτων, που αποτελούν την της τεχνολογίας και της εξέλιξης στη μετακίνηση του ανθρώπου, αλλά και να διαμορφώσει με τις παρεμβάσεις της ένα υγιές πεδίο στο χώρο της κλασσικής αυτοκίνησης στην Ελλάδα».

Για οποιαδήποτε πληροφορία αρμόδιος ο Κώστας Καρακατσάνης –πρόεδρος ΦΙΟ (6944-887441) και ο Κώστας Σκριάπας- υπεύθυνος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων (6974-881944) .

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέος Πρύτανης του Π.Θ. ο Χαράλαμπος Μπιλλίνης #πρύτανηςΠανεπιστημίουΘεσσαλίας - https://t.co/i4FWLwv6PM -

  • Στον Βόλο ο Δημήτρης Κουτσούμπας #ΔημήτρηςΚουτσούμπας - https://t.co/GZISPk1xLM -

  • Στην Αργαλαστή οι Νίκος Χαρδαλιάς και Σοφία Ζαχαράκη #ΔΗΜΤΟΝοτίουΠηλίου - https://t.co/9m8ETKTjgR -

"Αλιεύοντας" την είδηση