Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / To 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου αρχές Οκτωβρίου 
To 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου αρχές Οκτωβρίου 

To 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου αρχές Οκτωβρίου 

Για δύο ημέρες, Σάββατο 2 και Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021, η «καρδιά» του Πηλίου θα «χτυπά» ξανά στην Πορταριά, στη Φάρμα Καραΐσκου, σε μια γιορτή με σκοπό την ανάδειξή της πηλιορείτικης γαστρονομίας και των τοπικών παραγωγών. Τοπικά παραδοσιακά από το Πήλιο, συνταγές, βραδιά γευσιγνωσίας και οινογνωσίας συνθέτουν το σκηνικό της γαστρονομικής γιορτής.

Με βασικό «συστατικό» την αγάπη για την Ελληνική κουζίνα  και ειδικότερα την Πηλιορείτικη που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, το φιλοδοξεί και πάλι να φέρει κοντά στο ευρύ κοινό τον γευστικό πλούτο και τα της περιοχής του Πηλίου.

Συνεχίζεται και αυτή τη φορά η πολύ επιτυχημένη με τον φορέα πολιτισμού της  Μητρόπολης Δημητριάδος & Αλμυρού, «, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», προσβλέποντας σε συνέχεια στο μέλλον, κάτω βέβαια από καλύτερες συνθήκες, τόσο για τους συμμετέχοντες παραγωγούς, όσο και το κοινό που θα έχει την ευκαιρία να επισκεφτεί την Πορταριά.

Το σύνολο των δράσεων παρουσιάζεται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του “ Βόλου” και η «Φάρμα Καραΐσκου» μεταμορφώνεται για δύο ημέρες σε μία «ανοιχτή μικρών παραγωγών», δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν μια μεγάλη γκάμα εκλεκτών προϊόντων, να έρθουν σε απευθείας επαφή µε τους παραγωγούς, τους μύθους, την ιστορία από το Πήλιο και τα προϊόντα του.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα του φεστιβάλ βασίζεται σε 3 θεματικές ενότητες:

  • Έκθεση προϊόντων

  • Γαστρονομικές εμπειρίες

  • Γευσιγνωσίες και Οινογνωσίες.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Καταπολέμηση δάκου της ελιάς σε ελαιοκομικές περιοχές της Π.Ε. Μαγνησίας                                           … - https://t.co/2VQrAvZ3KV -

  • Ομιλία Χρ. Τριαντόπουλου στην ημερίδα της #ΟΕΒΕΜ #ΟΕΒΕΜ - https://t.co/rkTuvWR4zT -

  • Χρ. Τριαντόπουλος:Το πλωτό ασθενοφόρο στις Βόρειες Σποράδες-Το είπαμε, το κάναμε - https://t.co/j2bQ4liE6K… -

"Αλιεύοντας" την είδηση