Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Την οικονομική ενίσχυση παραγωγών βρώσιμης ελιάς Πηλίου ζητά ο δήμαρχος Μιχ. Μιτζικός
Την οικονομική ενίσχυση παραγωγών βρώσιμης ελιάς Πηλίου ζητά ο δήμαρχος Μιχ. Μιτζικός

Την οικονομική ενίσχυση παραγωγών βρώσιμης ελιάς Πηλίου ζητά ο δήμαρχος Μιχ. Μιτζικός

Την ένταξη της βρώσιμης ελιάς σε πρόγραμμα στήριξης των καλλιεργητών, δεδομένου ότι πλήττονται από από τις επιπτώσεις του Covid19 ζητά ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχ. Μιτζικός με του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό.

Ο κ. Μιτζικός αναφέρει-μεταξύ άλλων-πως κύριο χαρακτηριστικό του πρωτογενή τομέα αποτελεί η καλλιέργεια της ελιάς, η οποία εδώ και αιώνες κυριαρχεί στην περιοχή, σε επίπεδο , σχεδόν, μονοκαλλιέργειας και η ποικιλία που καλλιεργείται , σχεδόν στο σύνολο, η κονσερβοελιά Πηλίου έχει χαρακτηριστεί ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ).

Ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου ζητά την οικονομική ενίσχυση των παραγωγών , δεδομένου ότι η κατανάλωση της βρώσιμης ελιάς έχει επηρεαστεί αρνητικά από το κλείσιμο της εστίασης τόσο στην όσο και στο εξωτερικό.

Αυτό έχει ως να υπάρχουν μεγάλες αδιάθετες ποσότητες βρώσιμης ελιάς στις αποθήκες των ελαιοπαραγωγών από την προηγούμενη καλλιεργητική περίοδο, με την υποβάθμιση της ποιότητας και την χαμηλή τιμή όταν και αν αυτές διατεθούν .

Εν τω μεταξύ, ποσότητες βρώσιμης ελιάς οδηγήθηκαν προς ελαιοποίηση, λόγω προσβολής από παθογόνα αίτια.

Επιπλέον , προκλήθηκαν εκτεταμένες σε ελαιώνες του Δήμου Νοτίου Πηλίου από την κακοκαιρία στις 14-17/2/2021, που θα επηρεάσουν περαιτέρω αρνητικά το εισόδημα των ελαιοπαραγωγών .

Για όλους τους παραπάνω λόγους ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου ζητά να εξεταστεί άμεσα το ενδεχόμενο, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών περιθωρίων, ώστε να ενισχυθούν όσοι από τους παραγωγούς δεν έχουν τύχει καμίας ενίσχυσης από τις χρηματοδοτήσεις που έχουν δοθεί από την κυβέρνηση, στο πλαίσιο αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας και συγκεκριμένα πι παραγωγοί βρώσιμης ελιάς.

Πρόκειται για ένα δίκαιο αίτημα των ελαιοπαραγωγών βρώσιμης ελιάς του Δήμου Νοτίου Πηλίου να τύχουν αντίστοιχης οικονομικής στήριξης με τους άλλους παραγωγούς ελιάς.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση