Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Την ανάδειξη της πλατείας Αγ. Γεωργίου σχεδιάζει η δημοτική αρχή Ζαγοράς -Μουρεσίου
Την ανάδειξη της πλατείας Αγ. Γεωργίου σχεδιάζει η δημοτική αρχή Ζαγοράς -Μουρεσίου

Την ανάδειξη της πλατείας Αγ. Γεωργίου σχεδιάζει η δημοτική αρχή Ζαγοράς -Μουρεσίου

Στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας του Δήμου ς – Μουρεσίου με την Ιερά , ο δήμαρχος Παν. , επισκέφθηκε σήμερα τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιο.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν τους δύο θεσμούς με τον δήμαρχο να αναπτύσσει και τους σχεδιασμούς της Δημοτικής Αρχής για την ανάδειξη της ς Αγ. εωργίου, την οποία σηματοδοτεί ο ιστορικός Ιερός αός του Αγ. εωργίου, πρότυπο Πηλιορείτικης τρίκλιτης εκκλησίας, (χτίστηκε με την επιστασία του Πατριάρχη Καλλίνικου ανάμεσα στο 1762 και 1792) καθώς και η ιστορική της ς, η οποία αριθμεί περί τα 18.000 με σπάνιες εκδόσεις και κειμήλια.

“Η ανάδειξη -με σεβασμό στη μοναδικότητα- των σημείων πολιτιστικής και εκκλησιαστικής παράδοσης σε έναν χώρο με ιδιαίτερη αξία ακόμη και στην καθημερινότητα των δημοτών αλλά και των επισκεπτών της περιοχής, αποτελούν, ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Παν. Κουτσάφτης, μια σημαντική πρωτοβουλία στην οποία επιθυμούμε την ενεργό συμμετοχή της τοπικής Εκκλησίας.

Συζητήσαμε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιο για την σκοπό των παρεμβάσεων που σχεδιάζονται και συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε τις συζητήσεις στο ίδιο πλαίσιο συναντίληψης.”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση