Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Την ανάδειξη της πλατείας Αγ. Γεωργίου σχεδιάζει η δημοτική αρχή Ζαγοράς -Μουρεσίου
Την ανάδειξη της πλατείας Αγ. Γεωργίου σχεδιάζει η δημοτική αρχή Ζαγοράς -Μουρεσίου

Την ανάδειξη της πλατείας Αγ. Γεωργίου σχεδιάζει η δημοτική αρχή Ζαγοράς -Μουρεσίου

Στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου με την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, ο δήμαρχος Παν. Κουτσάφτης, επισκέφθηκε σήμερα τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιο.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν τους δύο θεσμούς με τον δήμαρχο να αναπτύσσει και τους σχεδιασμούς της Δημοτικής Αρχής για την ανάδειξη της πλατείας Αγ. Γεωργίου, την οποία σηματοδοτεί ο ιστορικός Ιερός Ναός του Αγ. Γεωργίου, πρότυπο Πηλιορείτικης τρίκλιτης εκκλησίας, (χτίστηκε με την επιστασία του Πατριάρχη Καλλίνικου ανάμεσα στο 1762 και 1792) καθώς και η ιστορική βιβλιοθήκη της Ζαγοράς, η οποία αριθμεί περί τα 18.000 βιβλία με σπάνιες εκδόσεις και κειμήλια.

“Η ανάδειξη -με σεβασμό στη μοναδικότητα- των σημείων πολιτιστικής και εκκλησιαστικής παράδοσης σε έναν χώρο με ιδιαίτερη αξία ακόμη και στην καθημερινότητα των δημοτών αλλά και των επισκεπτών της περιοχής, αποτελούν, ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Παν. Κουτσάφτης, μια σημαντική πρωτοβουλία στην οποία επιθυμούμε την ενεργό συμμετοχή της τοπικής Εκκλησίας.

Συζητήσαμε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιο για την σκοπό των παρεμβάσεων που σχεδιάζονται και συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε τις συζητήσεις στο ίδιο πλαίσιο συναντίληψης.”

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Με 26 επιβάτες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στο Βόλο - https://t.co/yurxbomC0C -

  • Οδηγούσε μεθυσμένος - https://t.co/JuHSs2zeHi -

  • Αθώος ο αγροτοσυνδικαλιστής Νίκος Αγγελής - https://t.co/cTLytUnRgg -

"Αλιεύοντας" την είδηση