Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / ΠΗΛΙΟ / Τιμήθηκε στο Πήλιο η μνήμη του Αγίου Λαυρεντίου
Τιμήθηκε στο Πήλιο η μνήμη του Αγίου Λαυρεντίου

Τιμήθηκε στο Πήλιο η μνήμη του Αγίου Λαυρεντίου

 

Η Ιερά Πανήγυρις του Αγίου Μάρτυρος Λαυρεντίου του Αρχιδιακόνου τελέστηκε και φέτος στο ομώνυμο Μοναστήρι μας στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου, το διήμερο 9-10/8.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Δημητριάδος  Ιγνάτιος, παρουσία πολλών κληρικών και λαϊκών προσκυνητών.

Στην του επεσήμανε ότι «ο Σταυρός του Χριστού είναι η δύναμη του κάθε Μάρτυρος. Αυτή είναι η εμπειρία της Εκκλησίας μας. Ο Σταυρός, το σύμβολο της νίκης του Χριστού, οδηγεί στην Ανάσταση και στην σωτηρία. Ο Μάρτυρας γίνεται μιμητής Χριστού. Η του για τον Χριστό είναι τόσο δυνατή, ώστε καταλύει κάθε φόβο, δεν διστάζει ακόμα και να ανταλλάξει αυτήν την πρόσκαιρη με την αιώνια εμπειρία του Παραδείσου. Ο Μάρτυρας έχει συνείδηση ότι δεν πράττει ατομικό κατόρθωμα, αλλά μαζί του είναι ολόκληρη η κοινότητα των πιστών. Ο Μάρτυρας είναι μιμητής Χριστού, γιατί ακόμα και την έσχατη ώρα προσεύχεται για τους δημίους του. Γι’ αυτό η Εκκλησία μας τιμά τους Αγίους Μάρτυρες και γύρω από τους τάφους τους και τα Λείψανά τους συγκροτεί την λατρευτική της . Αυτοί θεμελίωσαν την Εκκλησία, με το τους, μαρτυρούν την παρουσία του Αγίου Πνεύματος και μας υπενθυμίζουν τον πλούτο των αρετών τους…».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Ιγνάτιος σημείωσε ότι «η εποχή μας είναι εποχή ενός άλλου μαρτυρίου, μιας άλλης μαρτυρίας. Οι άνθρωποι σήμερα διψούν την αλήθεια του Σταυρού, την αλήθεια της θυσίας, τους ανθρώπους της προσευχής, τον Θεό που αναζητεί η ψυχή τους. Αυτά θα τα προσφέρουμε εμείς, οι άνθρωποι της πίστεως, κληρικοί και λαϊκοί, που συγκροτούμε την κοινότητα των Μαρτύρων στην εποχή μας. Γι’ αυτό, οφείλουμε να προσφέρουμε τα της αγάπης μας και μετά τα λόγια μας, ενότητας, ειρήνης, παρηγοριάς, συγχωρητικότητας. Έτσι οι άνθρωποι θα βρουν τον δρόμο της μετανοίας…».

Αναφέρθηκε, επίσης, στην συγκλονιστική μαρτυρία των Μοναστηριών στην εποχή μας, που είναι τόπος αφιέρωσης, προσευχής και ασκήσεως, αλλά και παρηγορίας των ανθρώπων και χαρακτήρισε «ευλογία Θεού» την λειτουργία τόσων Μονών στην Μητρόπολη , «που αποτελούν την σφραγίδα της πίστεως και το θερμόμετρο της Εκκλησίας, την απόδειξη της εγκυρότητος του έργου και της μαρτυρίας μας».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Θεόδωρος Βερνάρδος #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου - https://t.co/lV4wpoM2MG -

  • Στον Όλυμπο, σε συνθήκες καύσωνα, έτρεξαν οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/4XL00xIQHc -

  • Τριάντα τα θετικά κρούσματα covid-19 στη  Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/3eYYgtmiXo -

"Αλιεύοντας" την είδηση