Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Tιμήθηκαν εθελοντικές οργανώσεις από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου
Tιμήθηκαν  εθελοντικές οργανώσεις από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου

Tιμήθηκαν εθελοντικές οργανώσεις από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου

Στον Βόλο   βρέθηκε χθες ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης καλεσμένος από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού που έγιναν στην αίθουσα του υ στις 6:30 μ.μ.

Στην εκδήλωση  για την πολύτιμη προσφορά και αφοσίωση στο πνεύμα και τις αξίες του εθελοντισμού: Βόλου, Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Μαγνησίας, Κέντρο Σίτισης Ιερού Βόλου «Δος Ημίν Σήμερον», Κουζίνα Αλληλεγγύης Βόλου, Λέσχη Εθελοντών Βατραχανθρώπων Κεντρικής Ελλάδος, Λέσχη Ελλήνων Αλεξιπτωτιστών Μαγνησίας, Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις «Η Πίστη», Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Μαγνησίας «Η Αλληλεγγύη» και Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου «Ο Εσταυρωμένος».

Στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού,   πραγματοποιήθηκε στο Βόλο υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, του υπουργείου Εσωτερικών, της Περιφέρειας ς και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, όπου και παραβρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου   Ι. Καπάκης.
Η εθελοντική προσφορά αποτελεί ένδειξη πολιτισμού. Άλλωστε, είναι και ένα από τα χαρακτηριστικά του ελληνικού λαού, που ανέκαθεν τον έκανε να ξεχωρίζει.

Εκδηλώσεις σαν κι αυτή,  δίνουν ένα ψηλό πολιτισμικό επίπεδο κι  ένα μάθημα σε όλους ταπεινής προσφοράς και εθελοντισμού.

ethelont

Συνάντηση του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου με τον γ. γ. Προστασίας του Πολίτη

Εν τω μεταξύ, εθιμοτυπική επίσκεψη στον γενικό γραμματέα Προστασίας του Πολίτη  Τζανέτο Φιλιππάκο πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου Στέργιος Παπαϊωάννου.

Σε πολύωρη συνεργασία που είχαν τον ενημέρωσε και εξέτασαν από κοινού τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Πηλίου.

Ένα από αυτά ήταν η έλλειψη αστυνόμευσης του αστυνομικού τμήματος Μηλεών που παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των αστυνομικών του τμήματος Μηλεών η αστυνόμευση είναι ελλιπής και δεν είναι δυνατή να γίνει διότι από τους 30 άνδρες που προβλέπεται υπηρετούν μόνο 20 και πολλές φορές αποσπώνται από την αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας στα δικαστήρια, στην μεταγωγή λαθρομεταναστών, σε αθλητικές εκδηλώσεις κ.λπ.

Έτσι πολλές φορές που τυχαίνει το προσωπικό να παίρνει τις προβλεπόμενες του, υπάρχει μόνο ένας αξιωματικός υπηρεσίας και ένα περιπολικό με έναν αστυνομικό για να αστυνομεύσει την τεράστια περιφέρεια του Νοτίου Πηλίου.
Οι κάτοικοι του Πηλίου δεν νιώθουν ασφαλείς.

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου κατέθεσε στον γενικό γραμματέα πολυσέλιδο με τεκμηριωμένη μελέτη και τόνισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από τη μη μετεγκατάσταση του αστυνομικού τμήματος στην έδρα του Δήμου όπως προβλέπει ο νόμος .

Επίσης τον ενημέρωσε και για την απαντητική επιστολή που έστειλε η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας στο Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου με αριθμ. Πρωτ : 8039/1/66-λδ – 23 /11/2016.

Ακόμη τονίστηκε η δυσκολία των κατοίκων των χωριών του Πηλίου για να επισκέπτονται το αστυνομικό τμήμα Μηλεών διότι δεν υπάρχει συγκοινωνία του ΚΤΕΛ που να συνδέει τα χωριά του Πηλίου με τις Μηλιές και τους χειμερινούς μήνες με τις πρώτες χιονοπτώσεις διακόπτεται η οδική σύνδεση.

Επίσης τονίστηκαν και τα προβλήματα των κτιριακών εγκαταστάσεων και της βελτίωσης αυτών καθώς επίσης και την ανέγερση νέου κτιρίου σε ιδιόκτητο οικόπεδο που διαθέτει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στο κέντρο της Αργαλαστής.

Για το σκοπό αυτό το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου με δικές του δαπάνες και την υπόδειξη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θα φροντίσει να ετοιμάσει την μελέτη κατασκευής νέου κτιρίου και την ένταξη του στα προγράμματα .

filippakos

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση