Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Τα παραδοσιακά έθιμα Τρικερίου για τη Ζωοδόχο Πηγή και την Πρωτομαγιά
Τα παραδοσιακά έθιμα Τρικερίου για τη Ζωοδόχο Πηγή και την Πρωτομαγιά

Τα παραδοσιακά έθιμα Τρικερίου για τη Ζωοδόχο Πηγή και την Πρωτομαγιά

Μετά πό δύο ετών λόγω της πανδημίας του 19 από εφέτος ξεκινούν  και πάλι δυο παραδοσιακά έθιμα του Τρικερίου,  που στην ουσία ανοίγουν και τον κύκλο τον ανοιξιάτικων-καλοκαιρινών εκδηλώσεων των χωριών του Δήμου οτίου Πηλίου.

Έτσι,  την Παρασκευή 29 Απριλίου 2022 και 18:00 θα ξεκινήσει ο Τρανός Χορός στην του Αγίου ικολάου στο χωριό Τρίκερι,  όπου μέσα σε μια πανδαισία χρωμάτων και υπό τους ήχους της παραδοσιακής μουσικής , οι γυναίκες του χωριού με τις φανταχτερές και μοναδικές παραδοσιακές τους φορεσιές θα προσφέρουν ένα θέαμα που πραγματικά αξίζει να το παρακολουθήσει κανείς.

Επιπλέον οι γυναίκες του χωριού και του Πολιτιστικού Συλλόγου Τρικερίου, σε με το Φροντιστήριο Βιωσιμότητας του Δήμου , θα παρουσιάσουν και θα επιδείξουν πριν τον χορό και συγκεκριμένα στις 17:15, την λεπτομερή σύνθεση της φορεσιάς καθώς και την διαδικασία ντυσίματος μιας κοπέλας.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι έχουν ήδη εκδηλωθεί οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε η παραδοσιακή γυναικεία φορεσιά του Τρικερίου και ο Τρανός Χορός να συμπεριληφθούν στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της χς μας .

Την Κυριακή της Πρωτομαγιάς και ώρα 18:00 θα λάβει χώρα το του Πρωτομαγιάτικου χορού όπου οι γυναίκες του χωριού με τις παραδοσιακές μαγιάτικες φορεσιές και κρατώντας τους Μάηδες , τραγουδώντας το τραγούδι του Μάη κατευθύνονται στην Χανή και χορεύουν για να υποδεχθούν τον ανθισμένο μήνα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση