Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Τα παραδοσιακά έθιμα Τρικερίου για τη Ζωοδόχο Πηγή και την Πρωτομαγιά
Τα παραδοσιακά έθιμα Τρικερίου για τη Ζωοδόχο Πηγή και την Πρωτομαγιά

Τα παραδοσιακά έθιμα Τρικερίου για τη Ζωοδόχο Πηγή και την Πρωτομαγιά

Μετά από διακοπή δύο ετών λόγω της πανδημίας του COVID 19 από εφέτος ξεκινούν  και πάλι δυο παραδοσιακά έθιμα του Τρικερίου,  που στην ουσία ανοίγουν και τον κύκλο τον ανοιξιάτικων-καλοκαιρινών εκδηλώσεων των χωριών του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Έτσι,  την Παρασκευή 29 Απριλίου 2022 και ώρα 18:00 θα ξεκινήσει ο Τρανός Χορός στην πλατεία του Αγίου Νικολάου στο χωριό Τρίκερι,  όπου μέσα σε μια πανδαισία χρωμάτων και υπό τους ήχους της παραδοσιακής μουσικής , οι γυναίκες του χωριού με τις φανταχτερές και μοναδικές παραδοσιακές τους φορεσιές θα προσφέρουν ένα θέαμα που πραγματικά αξίζει να το παρακολουθήσει κανείς.

Επιπλέον οι γυναίκες του χωριού και του Πολιτιστικού Συλλόγου Τρικερίου, σε συνεργασία με το Φροντιστήριο Βιωσιμότητας του Δήμου , θα παρουσιάσουν και θα επιδείξουν πριν τον χορό και συγκεκριμένα στις 17:15, την λεπτομερή σύνθεση της φορεσιάς καθώς και την διαδικασία ντυσίματος μιας κοπέλας.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι έχουν ήδη εκδηλωθεί οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε η γυναικεία φορεσιά του Τρικερίου και ο Τρανός Χορός να συμπεριληφθούν στην Άυλη της χώρας μας .

Την Κυριακή της Πρωτομαγιάς και ώρα 18:00 θα λάβει χώρα το έθιμο του Πρωτομαγιάτικου χορού όπου οι γυναίκες του χωριού με τις παραδοσιακές μαγιάτικες φορεσιές και κρατώντας τους Μάηδες , τραγουδώντας το τραγούδι του Μάη κατευθύνονται στην Χανή και χορεύουν για να υποδεχθούν τον ανθισμένο μήνα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση