Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Σύσταση Αυτοτελούς Λιμενικού Γραφείου στον Δήμο Νοτίου Πηλίου
Σύσταση Αυτοτελούς Λιμενικού Γραφείου στον Δήμο Νοτίου Πηλίου

Σύσταση Αυτοτελούς Λιμενικού Γραφείου στον Δήμο Νοτίου Πηλίου

 

Tην τροποποίηση του Ο.Ε.Υ του Δήμου Νοτίου Πηλίου με την Σύσταση Αυτοτελούς Λιμενικού Γραφείου αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδρίασε στις 24 Ιανουαρίου 2020.

Συγκεκριμένα εγκρίθηκε η τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Νοτίου Πηλίου που προβλέπει την σύσταση Αυτοτελούς Λιμενικού Γραφείου.

Σκοπός του Λιμενικού Γραφείου Δήμου Νοτίου Πηλίου είναι η εποπτεία και διαχείριση των υφιστάμενων λιμενικών εγκαταστάσεων στα διοικητικά όρια του Δήμου Νοτίου Πηλίου ή όσων θα ιδρυθούν στο μέλλον .

Ενδεικτικοί στόχοι είναι:

– Η διαχείριση και βελτίωση της υπάρχουσας Λιμενικής υποδομής, είτε πρόκειται για Λιμένες κατά την έννοια του Νόμου, είτε για Λιμενικά καταφύγια.

– Η αξιολόγηση και καταγραφή του επιπέδου εξυπηρέτησης των χρηστών των λιμενικών εγκαταστάσεων του Δήμου, ο εντοπισμός αναγκών που δεν ικανοποιούνται και η ικανοποίησή τους στο πλαίσιο των εκ του Νόμου αρμοδιοτήτων, τόσο της Λιμενικής Νομοθεσίας όσο και των διατάξεων που ισχύουν για τους Ο.Τ.Α., καθώς και αυτών που είναι συμβατές με τις λειτουργικές αρμοδιότητες του Λιμενικού Γραφείου.

-Η υποδοχή προτάσεων κρατικών φορέων και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) για τον τρόπο ικανοποίησης των πιο πάνω αναγκών.

– Η συμβολή στην εν γένει οικονομική και ειδικότερα στην αλιευτική, επιβατική και των λιμενικών εγκαταστάσεων του Δήμου και της πλησίον ενδοχώρας.

-Η είσπραξη της Λιμενικής Φορολογίας, όπως την προβλέπουν οι ισχύουσες διατάξεις και η διάθεσή της για την εκτέλεση λιμενικών έργων, καθώς και έργων σε λιμενικά καταφύγια. Ως λιμενικά θεωρούνται εκείνα του άρθρου 55 ΒΔ 14/19-01-1939 ως ισχύει.

Οι θα διατίθενται για την κατασκευή, λειτουργία και εκμετάλλευση των ανωτέρω έργων, την εξυπηρέτηση της ναυτιλιακής κίνησης, τη διακίνηση επιβατών και οχημάτων, τη διευκόλυνση και εξυπηρέτηση της αλιείας, την προώθηση του τουρισμού και ναυταθλητισμού, τον φωτισμό και φωτοσήμανση των ακτών, την προστασία τους από τη διάβρωση των κυμάτων, τον καθαρισμό της θαλάσσιας περιοχής λιμένων και καταφυγίων και της γύρω χερσαίας περιοχής, που συνδέεται λειτουργικά με αυτά, επηρεάζει ή επηρεάζεται από αυτά, την κατασκευή οδών προσπέλασης προς λιμένες και καταφύγια, την προστασία του περιβάλλοντος και του οικοσυστήματος από ρυπάνσεις, μολύνσεις ή βίαιες επεμβάσεις, την κατασκευή μαρινών, τη συνεργασία με άλλα Λιμενικά Ταμεία ή Γραφεία, κρατικούς φορείς και οικολογικές οργανώσεις, την κατάρτιση και εφαρμογή σχεδίου παραλαβής και διαχείρισης πετρελαιοειδών κατάλοιπων, χρησιμοποιούμενων λιπαντελαίων και απορριμμάτων, κατά τις κείμενες διατάξεις και τις κοινοτικές οδηγίες, καθώς και συναφή έργα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Συρία: Πάνω από 120 οι νεκροί στις σφοδρές μάχες ΙΚ – κουρδικών δυνάμεων #Συρία - https://t.co/BUQ2KNSXoZ -

  • Γερμανία: Πόσα εμβόλια θα απαιτούνται στο μέλλον; – Προσφέρουν οι τρεις δόσεις επαρκή #ανοσοποίηση;… - https://t.co/EhgJ0GYAsT -

  • Κακοκαιρία «Ελπίς»: Επιδείνωση από το βράδυ, αύριο το σφοδρότερο κύμα #ΚακοκαιρίαΕλπίς - https://t.co/VcW5obvGZ1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση