Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / ΠΗΛΙΟ /  Συνεργασία Μακρή με  πρόεδρο και οικονομικό διευθυντή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου και Β. Σποράδων 
 Συνεργασία Μακρή με  πρόεδρο και οικονομικό διευθυντή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου και Β. Σποράδων 

 Συνεργασία Μακρή με  πρόεδρο και οικονομικό διευθυντή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου και Β. Σποράδων 

Εκτενή συνεργασία και ενημέρωση είχε, το Σάββατο 23 Ιανουαρίου, η και Θρησκευμάτων  , με τον πρόεδρο του αγροτικού συνεταιρισμού Πηλίου και Βορείων Σποράδων Θ. Δάμτσα καθώς και τον οικονομικό διευθυντή Α. Ψωφογιώργο.

Στην συνάντηση έγινε, από πλευράς των εκπροσώπων του συνεταιρισμού, εκτενής αναφορά, στα τρέχοντα σημαντικά θέματα που απασχολούν τον συνεταιρισμό, όπως η των τρέχοντων δανειακών συμβάσεων, ώστε ο οργανισμός να μπορέσει να γίνει περισσότερο ανταγωνιστικός και να διασφαλιστεί η μακροχρόνια, εύρυθμη λειτουργεία του.

Παράλληλα, συζητήθηκε, διεξοδικά, η προοπτική ένταξης του συνεταιρισμού σε ευρωπαϊκά ή εθνικά αναπτυξιακά προγράμματα για τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό ή την και επισκευή, των ήδη σύγχρονων εγκαταστάσεών του.

Ζητήθηκε, ακόμη, η αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου αλλά και της διαδικασίας του ελέγχου, του συνεταιρισμού, από τις αρμόδιες αρχές, καθώς υπήρξαν φορές, όπου ανυπόστατες και κακόβουλες ανώνυμες , κατά των συνθηκών λειτουργίας του συνεταιρισμού, κινητοποίησαν ασκόπως -όπως αποδείχθηκε -τους κρατικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς χωρίς να αποδειχθεί καμία ποινική ή αστική ευθύνη της εκάστοτε διοίκησης χωρίς ωστόσο, να αποφευχθεί η άσκοπη ταλαιπωρία των ελέγχοντων και ελεγχομένων φορέων.

Επιπρόσθετα, υπογραμμίστηκε η αναγκαιότητα συνέχισης των εντατικών ελέγχων για τις τυχόν παράνομες ελληνοποιήσεις αγροτικών προϊόντων όπως η , ειδικά από τη στιγμή που λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορωναϊού, η διάθεση τόσο της επιτραπέζιας-βρώσιμης ελιάς, όσο και του ελαιολάδου παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα.

Τέλος, οι εκπρόσωποι του συνεταιρισμού ευχήθηκαν στην κ. Μακρή, καλή δύναμη και στα νέα της καθήκοντα, ενώ την ευχαρίστησαν θερμά, για την άμεση ανταπόκρισή της και τη στενή συνεργασία που έχουν αναπτύξει.

Η υφυπουργός, από την πλευρά της, δήλωσε χαρακτηριστικά πως θα σταθεί αρωγός, στην προσπάθεια ενδυνάμωσης και ενίσχυσης του αγροτικού συνεταιρισμού Πηλίου και Β. Σποράδων, καθότι αποτελεί, σημείο αναφοράς, για τον κόσμο της περιοχής της Μαγνησίας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κανονικά οι Πανελλαδικές Εξετάσεις αποφοίτων και μαθητών #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/hozHN35OLd -

  • Συνάντηση Αθ.  Λιούπη με τον υπουργό Δικαιοσύνης #ΔικαστικόΜέγαροΒόλου - https://t.co/fHsGRkDjkl -

  • Διαδικτυακό σεμινάριο για την ανάπτυξη αερογραμμών στον τουρισμό #ανάπτυξηαερογραμμών - https://t.co/MSikIUJkdH -

"Αλιεύοντας" την είδηση