Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Σύνδεση των οικισμών Λεφοκάστρου και Καλάμου
Σύνδεση των οικισμών Λεφοκάστρου και Καλάμου

Σύνδεση των οικισμών Λεφοκάστρου και Καλάμου

Στη σύνδεση του οικισμού Λεφοκάστρου με τον οικισμό Καλάμου της Δ.Ε. Αργαλαστής, προχωρά η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου, καθώς και την ασφαλτόστρωση της υφιστάμενης οδού.

Επιπλέον η Δημοτική Αρχή προχωρά στην αγορά ακινήτου στα όρια του οικισμού Καλάμου προκειμένου να διαπλατυνθεί η οδός και να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη διέλευση των οχημάτων επιλύοντας ένα χρόνιο πρόβλημα για τους δημότες του Καλάμου αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι ύψους 760.500,00 €.

Αποκατάσταση αγροτικής οδοποιίας

Επίσης η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου αποκαθιστά την και πρόσβαση σε κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στην Αγία Βάσω, θέση «Καναπίτσα», «Πουρνάρι», Τοπικής Κοινότητας Λαύκου και Αργαλαστής.

Η συγκεκριμένη εργολαβία εκτελείται με μηχανήματα του Δήμου Νοτίου Πηλίου .

 

Απόφαση για σύσταση ΚΕΠ στο Τρίκερι

Εν τω μεταξύ, ομόφωνη απόφαση για τη σύσταση Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) στην δημοτική κοινότητα Τρικερίου έλαβε το Νοτίου Πηλίου.

Το ΚΕΠ θα λειτουργήσει στο κτίριο των γραφείων της Τοπικής Κοινότητας Τρικερίου, ενώ η επάνδρωσή του θα γίνει με μεταφορά υπαλλήλων του Δήμου με απόφαση δημάρχου.

Οι απαιτούμενες εργασίες και το κόστος της υλικοτεχνικής υποδομής θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου και απαιτείται έγκριση του αρμοδίου υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

«Κρίνουμε σημαντική τη δημιουργία Κ.Ε.Π. στην Τ.Κ. Τρικερίου, με την οποία θα βοηθήσουμε το απομακρυσμένο αυτό τμήμα του Δήμου μας να αποκτήσει πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες, συμβάλλοντας στην της ιστορικής κοινότητας Τρικερίου» ανέφερε  ο Μιχ. Μιτζικός.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας  Μιλτ. Παπαδημητρίου ψήφισε θετικά  σημειώνοντας πως απαιτείται πρόσληψη προσωπικού και σχετική χρηματοδότηση  .

Σήμερα  στον Δήμο Νοτίου Πηλίου λειτουργούν τέσσερα ΚΕΠ και συγκεκριμένα της   Δ.Ε. Αργαλαστής που ιδρύθηκε το 2020 και στεγάζεται σήμερα σε δημοτικό κτίριο στην Αργαλαστή, της  Δ.Ε. Μηλεών που ιδρύθηκε το 2003 και στεγάζεται σε δημοτικό κτίριο (πρώην Νηπιαγωγείο Καλών Νερών), της Δ.Ε. Αφετών που ιδρύθηκε το 2003 και στεγάζεται σε δημοτικό κτίριο (πρώην κοινοτικό γραφείο Συκής) και της Δ.Ε. Σηπιάδος που ιδρύθηκε το 2006 στο πρώην κοινοτικό γραφείο Προμυρίου) , ενώ απομένει η σύσταση του ΚΕΠ Τρικερίου που θα εξυπηρετεί κατοίκους και
επισκέπτες.

 

Ξανανοίγει το θεατράκι στο Χόρτο

Με απόφαση του δημάρχου Νοτίου Πηλίου Μιχ. Μιτζικού ανακλήθηκε οριστικά προηγούμενη απόφαση για το σφράγισμα του υπαίθριου χώρου εκδηλώσεων του ιδρύματος «Αγγελίνη-Χατζηνίκου», στο Χόρτο.

Με την υπ’ αριθμόν 197/2020 απόφαση που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» ο Δήμος Νοτίου Πηλίου αποδέχθηκε τους ισχυρισμούς και την αίτηση ανάκλησης που υπέβαλε η διοίκηση του ιδρύματος αναφέροντας- μεταξύ άλλων- ότι «επειδή, οι ισχυρισμοί που προβάλει το ανωτέρω ίδρυμα ότι : «Η ως άνω διοικητική διαδικασία που ακολουθήθηκε, έλαβε υπόψη της ως δεδομένο ότι ο αναφερόμενος χώρος αποτελεί θέατρο, ενώ η πραγματική και νομική του κατάσταση είναι ότι είναι ένας υπαίθριος χώρος εκδηλώσεων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύσκεψη με εκπροσώπους εργατικών σωματείων της Μαγνησίας #εργατικάΣωματεία #Μαγνησία - https://t.co/gQGPtduseg -

  • Στη Νίκη Βόλου η Χριστίνα Κοράνα #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/8N5ALu6U82 -

  • Αποτελέσματα αρχαιρεσιών στις εκλογές της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας - https://t.co/3OkLKh7PND… -

"Αλιεύοντας" την είδηση