Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Σύνδεση Αγίου Γεωργίου- Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου και σύνδεση Ποτόκι -Ποτιστικά
Σύνδεση Αγίου Γεωργίου- Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου και σύνδεση Ποτόκι -Ποτιστικά

Σύνδεση Αγίου Γεωργίου- Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου και σύνδεση Ποτόκι -Ποτιστικά

Αντιπροσωπεία του Δήμου Νοτίου Πηλίου με επικεφαλής τον δήμαρχο  Μιχάλη Μιτζικό και στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών, είχαν την Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2019, κύκλο συναντήσεων σε υπουργεία και οργανισμούς για επείγοντα θέματα του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου Νοτίου Πηλίου συναντήθηκε με τον διευθυντή του Υπουργείου Υποδομών,  Διομήδη Νταούλα και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου για τα ζητήματα των υποδομών του Δήμου Νοτίου Πηλίου, οι οποίες υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τις κακοκαιρίες τόσο το 2018 όσο και το 2019.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της σαφούς εντολής του υπουργού Υποδομών  Κώστα Καραμανλή για αρωγή και συν του υπουργείου με τους δήμους που έχουν πληγεί από καταστροφές και βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση, όπως ο Δήμος Νοτίου Πηλίου.

Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε ότι για φέτος ο Δήμος Νότιου Πηλίου θα λάβει, προκειμένου να δημοπρατήσει αποκατάστασης ζημιών, το ποσό των 200.000 ευρώ, που είναι ισόποσο της έκπτωσης από τις δημοπρατήσεις έργων ύψους 800.000 ευρώ για αποκατάσταση καταστροφών. Από το 2020, δηλαδή από τον Ιανουάριο και μετά θα υποβληθούν νέες προτάσεις από τον Δήμο Νοτίου Πηλίου για αποκατάσταση και των υπολοίπων υποδομών του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

 

Η σύνδεση με το Χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου

και η σύνδεση των παραλιών  Ποτόκι και Ποτιστικά

Το σημαντικότερο όμως που προέκυψε από τις συναντήσεις στο Υπουργείο Υποδομών είναι η εξέλιξη για δύο σημαντικά οδικά στο Νότιο Πήλιο. Πιο συγκεκριμένα, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα χρηματοδοτήσει μελέτη ύψους 60.000 ευρώ για την οδική σύνδεση του με τον Πηλίου, καθώς και την οδική σύνδεση της παραλίας Ποτόκι με τη φημισμένη παραλία Ποτιστικά.

Η συγκεκριμένη δίδυμη μελέτη, φυσικά, θα οδηγήσει και στη χρηματοδότηση των δύο οδικών έργων, τα οποία θα αναδείξουν την ορεινή αλλά και την παράκτια φυσιογνωμία του Δήμου Νοτίου Πηλίου. Πρόκειται για έργα μικρού προϋπολογισμού, αλλά μεγάλης σημασίας για τον Δήμο Νοτίου Πηλίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εκπρόσωποι του Δήμου Νοτίου Πηλίου εξέφρασαν την ικανοποίησή τους στον διευθυντή του υπουργού Υποδομών Διομήδη Νταούλα και ζήτησαν  να  μεταφερθούν οι ευχαριστίες τους και στον υπουργό  Κώστα Καραμανλή.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο  επισκέφθηκε το γραφείο του υφυπουργού Μεταφορών  Γιάννη Κεφαλογιάννη, όπου δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για ταχεία ταξινόμηση τριών πυροσβεστικών οχημάτων του Δήμου Νοτίου Πηλίου, τα οποία παραμένουν σε αχρηστία για γραφειοκρατικούς λόγους.

Επίσης, άμεση ήταν η ανταπόκριση των υπηρεσιακών παραγόντων του υφυπουργού Μεταφορών για ταξινόμηση του λεωφορείου που είχε δοθεί ως δωρεά στο Ειδικό Σχολείο Αγριάς.

Μετά από ταλαιπωρία ενός έτους, η αρμόδια διευθύντρια δεσμεύθηκε ότι μέχρι αύριο Παρασκευή ή το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα θα έχει ταξινομηθεί το λεωφορείο για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες του Δημοτικού Σχολείου Αγριάς. Μια διευθέτηση, η οποία ανεβάζει κατακόρυφα το επίπεδο υπηρεσιών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αγριάς.

 Συνάντηση στις Κτηριακές Υποδομές (ΚτΥπ)

Αμέσως μετά το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών,   η αντιπροσωπεία του Δήμου Νοτίου Πηλίου είχε εκτεταμένη συν στην έδρα της ΚτΥπ (Κτιριακές Υποδομές), με τον διευθύνοντα σύμβουλο του οργανισμού  Θανάση Γιάνναρη και τον γενικό διευθυντή  Θεόδωρο Κυριαζόπουλο.

Με το ξεκίνημα της συζήτησης, ο κ. Γιάνναρης ξεκαθάρισε ότι είναι σαφές το πλαίσιο εντολών του υπουργού  Κώστα Καραμανλή για κάλυψη των πραγματικών και επειγουσών αναγκών που αντιμετωπίζουν οι δήμοι, ιδιαίτερα στα σχολικά συγκροτήματά τους.

Ο διευθύνων σύμβουλος δεσμεύθηκε ότι οι Κτιριακές Υποδομές (ΚτΥπ) θα εκπονήσουν για λογαριασμό του Δήμου Νοτίου Πηλίου δύο μελέτες για τη δημιουργία αιθουσών πολλαπλών χρήσεων (γυμναστήρια) σε οικόπεδα ιδιοκτησίας του δήμου, στην Αργαλαστή και στις Μηλιές.

Προϋπόθεση για την εκπόνηση της μελέτης είναι ο από πλευράς του δήμου  χαρακτηρισμός των δύο οικοπέδων για τη συγκεκριμένη χρήση.

Τόσο ο δήμαρχος όσο και τα στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου, κ. Ευαγγελόπουλος και κ. Τζήκα δεσμεύθηκαν για ταχεία έναρξη των διαδικασιών του χαρακτηρισμού των δύο οικοπέδων.

Επίσης, η Διοίκηση των Κτιριακών Υποδομών ζήτησε από τον δήμαρχο, κατόπιν αιτήματος που είχε υποβληθεί, να αποσταλούν στην υπηρεσία οι κατόψεις των σχολικών κτιρίων του δήμου, προκειμένου να τοποθετηθούν αλεξικέραυνα, δεδομένου ότι η περιοχή του Δήμου Νοτίου Πηλίου πλήττεται συχνά από .

Ως εκ τούτου τα σχολεία είναι αναγκαίο να θωρακιστούν από τέτοιους κινδύνους.

Επιπλέον, ο διευθύνων σύμβουλος  δεσμεύθηκε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες των σχολείων του Νοτίου Πηλίου σε εποπτικό υλικό.

Αξίζει να επισημανθεί πως αποφασίστηκε από την επόμενη χρονιά να υπάρξει στενή συνεργασία για την των σχολείων του Νοτίου Πηλίου, τα περισσότερα τα οποία λειτουργούν σε παραδοσιακά και διατηρητέα κτίρια.

Τέλος, ο Δήμος Νοτίου Πηλίου έθεσε και το ζήτημα κατασκευής πυροσβεστικού σταθμού, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το οξύ στεγαστικό πρόβλημα της πυροσβεστικής υπηρεσίας στην περιοχή. Από την πλευρά της η Διοίκηση της ΚτΥπ δεσμεύθηκε να εξετάσει το ζήτημα.

Ο κ. Γιάνναρης τόνισε ότι οι εντολές της πολιτικής ηγεσίας είναι για ταχεία και αποτελεσματική δράσης της ΚτΥπ με συγκεκριμένες παρεμβάσεις, προκειμένου να ξεπεραστεί και το ζήτημα έλλειψης οικονομικών πόρων μέσα από σειρά στοχευμένων παρεμβάσεων.

ΚΕΠ και  ΕΛΤΑ

Αμέσως μετά, υπήρξε επικοινωνία με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης  Γεώργιο Γεωργαντά τόσο για το ζήτημα της μετεγκατάστασης του ΚΕΠ Καλών Νερών σε άλλο κτίριο όσο και για την ίδρυση νέου ΚΕΠ στην Αργαλαστή, που αποτελούν ζητήματα μεγάλης προτεραιότητας για τον Δήμο Νοτίου Πηλίου, προκειμένου να καταστεί εφικτή η ευκολότερη και καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών.

Μάλιστα, το πρωί της Πέμπτης, 5 Δεκεμβρίου, στη συνάντηση του με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης  Κυριάκο Πιερρακάκη και τον υφυπουργό  Γεώργιο Γεωργαντά, έλαβε τη δέσμευση ότι θα προωθηθούν ταχύτατα τα ζητήματα των δύο ΚΕΠ του Δήμου Νοτίου Πηλίου. Επίσης,   ενημερώθηκε από τον υπουργό και τον υφυπουργό για το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και εκσυγχρονισμού των ΕΛΤΑ.

 

Μνημόνιο συνεργασίας με το Π.Θ.

Μνημόνιο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας υπέγραψε σήμερα ο Δήμος Νοτίου Πηλίου.

Αντικείμενο του συγκεκριμένου μνημονίου αποτελεί η δημιουργία ενός πλαισίου συνεργασίας και η επιλογή αντίστοιχων πεδίων δράσεων αμοιβαίου ενδιαφέροντος που θα επιδιώξουν να υλοποιήσουν από κοινού οι δύο φορείς, καθώς και η ανάπτυξη πρωτοβουλιών ενδυνάμωσης και δημιουργίας δεσμών των τοπικών κοινωνιών με την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Για την εφαρμογή του μνημονίου, θα συσταθεί Ειδική Επιτροπή από τα δύο μέρη και τα μέλη της θα οριστούν από τον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου Μιχάλη Μιτζικό και τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ζήση Μαμούρη.

Η Επιτροπή θα αναλάβει να διαμορφώσει προτάσεις σε συγκεκριμένους τομείς δραστηριοτήτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση