Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Συνάντηση με την υφυπουργό Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη είχε η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου
Συνάντηση με την υφυπουργό Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη είχε η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου

Συνάντηση με την υφυπουργό Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη είχε η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο γραφείο της υφυπουργού Εσωτερικών Μαρίνας Χρυσοβελώνη από τον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου Νικόλαο Φορτούνα παρουσία των αντιδημάρχων Παπαδημητρίου Μιλτιάδη, Νασιόπουλου Ευάγγελου, Φλέρη Αθανασίου, Τσιρέμπολου Ευάγγελου, και Μπλιάγκου Ι. και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κων. Λεγαντή.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να τεθούν στην υφυπουργό τα προβλήματα των περιοχών του Δήμου, ζητώντας την συνδρομή της τόσο σε επίπεδο επίσπευσης, και ταχύτερης απεμπλοκής από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, όσο και σε πηγές χρηματοδότησης.

Συγκεκριμένα ζητήθηκε η αποπεράτωση του Δημαρχείου Αργαλαστής, -από τους ελάχιστους Δήμους της χώρας που δεν υπάρχει ενιαίος χώρος υπηρεσιών – για την καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτηση των κατοίκων του Δήμου.

Ζητήθηκε η χρηματοδότηση δαπάνης ΦΠΑ ποσού 1.568.446,83 ευρώ για το ήδη ενταγμένο έργο ” Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων Καλών Νερών”, δαπάνη που δεν είναι επιλέξιμη, και δεν μπορεί να καλυφθεί από τα τακτικά έσοδα του Δήμου.

Επίσης στην κα Χρυσοβελώνη τέθηκαν υπόψη οι ζημιές από την θεομηνία του περασμένου Φεβρουαρίου, όπου η χρηματοδότηση είναι ελλιπής σε σχέση με το τεχνικό δελτίο που είχε αποστείλει ο Δήμος.

Για το φράγμα Παναγιώτικο, έργο που ποτέ δεν έχει παραληφθεί από τις τότε υπηρεσίες της Νομαρχίας, έχει παραχωρηθεί στο Δήμο για την χρήση του, χρειάζεται να γίνουν απαραίτητες εργασίες για την λειτουργία τους (κατασκευή στεγάστρου, εξοπλισμός φίλτρων και άλλα), ο Δήμος έχει έτοιμη μελέτη και αναζητά χρηματοδότηση.

Υπήρξε ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της επένδυσης στη νήσο Αλατά, για την παράκαμψη Μετοχίου, το θέμα της κοστοβόρου μεταφοράς νερού με υδροφόρα στο νησί Τρίκερι και άλλα προβλήματα του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Εκτός των αρμοδιοτήτων της υφυπουργού, συζητήθηκε το θέμα της νομιμοποίησης των υφιστάμενων κατασκευών στους αιγιαλούς, στην δημιουργία Λιμενικού Ταμείου και στην δημιουργία ΕΠΑΛ Ναυτικού Τομέα στο Τρίκερι.

Η κα Χρυσοβελώνη τα άκουσε με ενδιαφέρον, ζήτησε επιπλέον στοιχεία συζητώντας μαζί τους, συμφώνησε στην ανάγκη επίλυσής τους και δεσμεύτηκε να βοηθήσει ουσιαστικά.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στο Κέντρο Ενημέρωσης Κοινού για τα Υποθαλάσσια Μουσεία η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη… - https://t.co/9hf8GCUxgW -

  • Πρόστιμο σε υπάλληλο καταστήματος για μη χρήση μάσκας - https://t.co/Zn61FLi4kB -

  • Στη ΜΕΘ Βόλου κατέληξε Βρετανός τουρίστας από την Σκιάθο - https://t.co/o5lsInVhdl -

"Αλιεύοντας" την είδηση