Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Συνάντηση δημάρχου Νοτίου Πηλίου με υφυπουργό Αθλητισμού και γ.γ. Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων
Συνάντηση δημάρχου Νοτίου Πηλίου με υφυπουργό Αθλητισμού και γ.γ. Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων

Συνάντηση δημάρχου Νοτίου Πηλίου με υφυπουργό Αθλητισμού και γ.γ. Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων

 

Με τον υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού, αρμόδιο για θέματα αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και με την γενική γραμματέα πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και ειδικής εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων   Α. Γκίκα συναντήθηκαν την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020, ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου  Μ. Μιτζικός και η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Μαγνησίας   Ζέττα Μ. Μακρή.

Στη συνάντηση με τον κ. Αυγενάκη, τέθηκε το ζήτημα της δημιουργίας γηπέδου 5*5 στον και της αναβάθμισης του σταδίου της Κάτω Γατζέας, συνολικού προϋπολογισμού 680.000 €.

Το της αναβάθμισης του σταδίου Κάτω Γατζέας έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Αθλητισμού και Πολιτισμού και αναμένονται οι τελικές ενέργειες από το συναρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο υφυπουργός εξήρε τη σπουδαιότητα του έργου αυτού καθώς θα αποτελέσει πόλο έλξης για την προώθηση αθλητικών δραστηριοτήτων και τη διεξαγωγή, στην περιοχή, αγώνων επιπέδου επαγγελματικών κατηγοριών, επεσήμανε την ανάγκη υποβολής σχετικής μελέτης από τις υπηρεσίες του Δήμου, το συντομότερο δυνατό.

Σημείωσε, δε, ότι, η κατάθεσή της αποτελεί απαρέγκλιτη προϋπόθεση για την έναρξη υλοποίησης.

Ο κ. Μιτζικός ευχαρίστησε τον κ. Αυγενάκη και δεσμεύθηκε να αποστείλει τη μελέτη εντός της επόμενης εβδομάδας.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την αρμόδια γενική γραμματέα του υπουργείου παιδείας και θρησκευμάτων  Α. Γκίκα, και συζητήθηκε η προετοιμασία και η επίλυση τεχνικών ζητημάτων της λειτουργίας της νεοσύστατης σχολικής μονάδας  ΕΠΑΛ, στην Αργαλαστή, τη νεα 2020-2021.

Όπως είναι γνωστό το νεοσύστατο ΕΠΑΛ θα περιλαμβάνει δύο τομείς:

α) τον τομέα ναυτιλιακών επαγγελμάτων και

β) τον τομέα γεωπονίας, τροφίμων και περιβάλλοντος.

Να σημειωθεί ότι το ΕΠΑΛ Αργαλαστής ήταν το ένα εκ των επτά ΕΠΑΛ που έχουν συσταθεί πανελληνίως από το υπουργείο.

Στη συγκεκριμένη συνάντηση, έλαβε μέρος  και ο νέος διευθυντής του ΕΠΑΛ  Ευ. Παρασκευάς, ο οποίος έθεσε ζητήματα στελέχωσης αλλά και τήρησης μέτρων προστασίας COVID-19.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση