Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Συμπληρωματική χρηματοδότηση του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου
Συμπληρωματική χρηματοδότηση του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου

Συμπληρωματική χρηματοδότηση του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου

 

 

Αναφορά του Ν. ς Αθανάσιου Λιούπη

 

Το αίτημα του Δήμου ς-  Μουρεσίου, για συμπληρωματική χρηματοδότηση ύψους 400.000 , ώστε να μπορέσει ο Δήμος να ανταπεξέλθει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, που προξένησαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή την περασμένη άνοιξη, προώθησε με αναφορά του στον υπουργό Εσωτερικών, ο ς Ν. ς της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιος Λιούπης.

Ο κ. Λιούπης σημειώνει στην αναφορά του,  ότι η προγενέστερη χρηματοδότηση ύψους 200.000 , που εγκρίθηκε από το ΥΠ.ΕΣ. δεν κατέστη δυνατό να καλύψει την αποκατάσταση των ζημιών,  που προκλήθηκαν από τη του περασμένου Απριλίου και τονίζει πως ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου έχει πληγεί τα τελευταία τρία έτη επανειλημμένα από ακραία καιρικά φαινόμενα, γεγονός που λειτουργεί ως τροχοπέδη για την εύρυθμη λειτουργία του. Αυτό διαφαίνεται από την κήρυξη όλου του Δήμου σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας από τις αρχές του 2018 έως και τις 30 Ιουνίου 2020.

Την ίδια στιγμή, όλοι οι εξωγενείς παράγοντες,  που έχουν προκύψει το τελευταίο χρονικό διάστημα, -επιδεινούμενοι από την ιδιαίτερη κατάσταση που διανύει η χώρα με την πανδημία του κορωναϊού-  δεν θα μπορούσαν να μην επηρεάσουν τον Δήμο, ο οποίος κατέγραψε σημαντική μείωση εσόδων,  με να αδυνατεί να καλύψει από τον προϋπολογισμό του τις υπολειπόμενες αναγκαίες εργασίες αποκατάστασης των ζημιών της ς.

Κατόπιν των παραπάνω, ο βουλευτής Ν. Μαγνησίας ζητά από τον υπουργό Εσωτερικών να εγκρίνει τη συμπληρωματική χρηματοδότηση για τον Δήμο Ζαγοράς- Μουρεσίου,  προκειμένου να εξασφαλιστεί η αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν οι θεομηνίες, ενόψει και του χειμώνα, που καταφθάνει.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση