Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του ΣΧΟΟΑΠ της Δ.Ε. Τρικερίου
Στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του ΣΧΟΟΑΠ της Δ.Ε. Τρικερίου

Στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του ΣΧΟΟΑΠ της Δ.Ε. Τρικερίου

Εγκρίθηκε με της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας η στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του ΣΧΟΟΑΠ της Δ.Ε. Τρικερίου.

Το αποσκοπεί στην οργάνωση του αστικού και περιαστικού χώρου και γενικότερα του ανθρωπογενούς και φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής εφαρμογής του, κατά τρόπο σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και συμβάλλοντα στην αξιοποίηση κι ανάδειξη των δυνατοτήτων της περιοχής.< Κύριοι στόχοι του σχεδίου είναι μεταξύ άλλων ο καθορισμός των παραγωγικών κι αναπτυξιακών ζωών, με βάσει τις ανάγκες των παραγωγικών τομέων, τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και τις σχετικές προγραμματικές κατευθύνσεις σε όλη την έκταση της Δ.Ε. Τρικερίου, η διαφύλαξη κι ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας της περιοχής κ.α.< Το σχέδιο έχει χρονικό ορίζοντα στοχοθεσίας το 2033 και βασίζεται σε σενάριο πληθυσμιακής εξέλιξης, που προβλέπει μόνιμο πληθυσμό 1.353 κατοίκους το 2033 και συνολικό πληθυσμό στους υφιστάμενους υποδοχείς (μόνιμο κι εποχικό) 2.325 κατοίκους το 2033, ενώ η συνολική χωρητικότητα στους υφιστάμενους υποδοχείς της οικιστικής ενότητας υπολογίζεται σε 4.098 άτομα περίπου. Το προτεινόμενο μοντέλο οικιστικής οργάνωση της αποβλέπει στη λειτουργία ενός ιεραρχημένου οικιστικού δικτύου, το οποίο περιλαμβάνει δύο επίπεδα αναφοράς: την οικιστική ενότητα Τρικερίου με κέντρο το Τρίκερι κι επτά πολεοδομικές ενότητες, εκ των οποίων οι έξι αφορούν στους οριοθετημένους οικισμούς, Τρίκερι, Αγ. Κυριακή, Αγ. Σοφία, Γεροπλίνα, Κόττες και Παλαιό Τρίκερι ενώ η έβδομα αφορά στη  νησίδα Αλατάς που προτείνεται για πολεοδόμηση με χρήση τουρισμού - αναψυχής. Το Τρίκερι ως έδρα πρώην κοινότητας συγκεντρώνει όλες τις εξυπηρετήσεις με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι οικισμοί κι ο Αλατάς να εξαρτώντας από αυτό. Οι οικισμοί Αγ. Γεώργιος και Πύθος δεν είναι οριοθετημένοι, ούτε διαθέτουν τις προϋποθέσεις οριοθέτησης. Η οικιστική ενότητα αποτελεί μια "ανοιχτή πόλη" στην οποία διακρίνεται το "κέντρο" και οι οικισμοί που έχουν άμεση εξάρτηση από το Τρίκερι και λειτουργούν ως "προάστια". Για το λόγο αυτό προτείνεται η λειτουργική ενίσχυση του Τρικερίου και η διευκόλυνση των μετακινήσεων προς αυτό.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση