Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Στον πληγέντα Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου κυβερνητικό κλιμάκιο
Στον πληγέντα Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου κυβερνητικό κλιμάκιο

Στον πληγέντα Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου κυβερνητικό κλιμάκιο

Κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από την υφυπουργό Οικονομίας Κατερίνα , τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Κ. Πουλάκη και πιθανόν  τον υπουργό ΠΟΜΕΔΙ Χρ. Σπίρτζη θα περιοδεύσει αύριο το πρωί στο Δήμο Ζς Μουρεσίου.

 

 

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ η κα. εάν τελικά καταστεί δυνατό να έλθει και ο κ. Σπίρτζης σήμερα το βράδυ θα πραγματοποιηθεί και μία προπαρασκευαστική σύσκεψη στο Βόλο.

Στο μεταξύ ανεβαίνει καθημερινά ο αριθμός των κατοικιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα από τα εδάφη που ολισθαίνουν και ξεπερνούν πλέον τα 60, όπως ανέφερε η αεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη. «Το φαινόμενο είναι δυναμικό και εξελίσσεται συνεχώς επηρεάζοντας τη μορφολογία των εδαφών»

Επίσης από το Καράβωμα έως το Πουρί έχουν καταγραφεί 69 σημεία με και καθιζήσεις ενώ πολύ περισσότερα είναι από τον κάτω κλάδο.

 

Επιπλέον καθιζήσεις στο οδόστρωμα μικρότερου μεγέθους καταγράφονται στο δήμο . Πηλίου, από τη Χορεύτρα έως τις Μηλιές και έχουν αποκατασταθεί για να περνούν τα οχήματα, Ενώ από τη διασταύρωση της ς έως τις Μηλιές καταγράφηκαν άνοιγμα στο δρόμο σε επτά σημεία. «Τα πάντα επουλώνονται προσωρινά για να έχουν πρόσβαση τα οχήματα, όμως αυτό δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση λύση. Εμείς συνεχίζουμε την καταγραφή και για κάθε σημείο, με προτεραιότητα σε αυτά που η καθίζηση είναι πολύ μεγαλύτερη συντάσσουμε μελέτες. Με τις πρόχειρες αποκαταστάσεις που κάνουμε σε τρεις ημέρες βατότητα θα υπάρχει σε όλο το δίκτυο, αλλά μέσω αγροτικών δρόμων. Το αρμόδιο υπουργείο θα πρέπει να αποφασίσει αν το ίδιο θα προχωρήσει με εργολαβίες να γίνουν σταδιακά τα έργα ή θα το αναθέσει στην . Αυτό πρέπει να γίνει πολύ σύντομα, γιατί η θερινή πλησιάζει» τόνισε  η κα. Κολυνδρίνη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση