Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » «Στον αέρα» ο προϋπολογισμός του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου
«Στον αέρα» ο προϋπολογισμός του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου

«Στον αέρα» ο προϋπολογισμός του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου

Λόγω κύρωσης της πόφασης περί αναπροσαρμογής ή μη των τελών

Ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου δεν έχει καταθέσει προϋπολογισμό για το 2020, καθώς η πρότασή του για τα της φετινής χρονιάς ακυρώθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας.

Όλα ξεκίνησαν από την άρνηση της δημοτικής αρχής να δεχθεί δημοτικών που ήταν η πρόταση της δημοτικής ομάδας «ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ»  και η οποία πλειοψήφησε.
Η δημοτική παράταξη «ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» πρότεινε στο δημοτικό συμβούλιο να μειωθούν για το 2020 τα και παράλληλα να εξομοιωθούν για όλες τις δημοτικές ενότητες, ώστε να σταματήσει να υφίσταται μια αδικία χρόνων. Την πρότασή τους υπερψήφισε και η ελάσσονα μειοψηφία και έτσι στην του δημοτικού συμβουλίου έλαβε έντεκα ψήφους, ενώ η πρόταση της δημοτικής αρχής για διατήρηση των τελών στα περυσινά επίπεδα και δίχως εξομοίωση έλαβε οκτώ ψήφους.
Ωστόσο η Δημοτική Αρχή χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο προώθησε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση την δική της πρόταση και όχι την πρόταση που πλειοψήφησε, επειδή αντέτεινε ότι δεν είχανε καταθέσει στην Οικονομική τεκμηριωμένη πρόταση για την τελών.
Η παράταξή «ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» προσέφυγε στην Αποκεντρωμένη κατά της νομιμότητας της πρότασης της δημοτικής αρχής και κατέθεσε αναλυτικά στοιχεία για τους λόγους που εμποδιστήκανε να καταθέσουνε κοστολογημένη πρόταση για την μείωση των τελών, καθώς δεν τους είχαν δοθεί από τον Δήμο τα απαιτούμενα στοιχεία, αν και τα ζητούσανε από το καλοκαίρι. Παράλληλα επισημάνανε πως ούτε η Δημοτική Αρχή παρουσίασε κοστολογημένη πρόταση.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έκανε δεκτή την τους και ακύρωσε την πρόταση της Δημοτικής Αρχής. Λόγω δε της ακύρωσης των τελών δεν ήταν εφικτή και η κατάθεση σχεδίου προϋπολογισμού από πλευράς Δήμου.

Η παράταξή «ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» τονίζει πως η αρνείται να συναινέσει, γιατί δεν έκανε όλα αυτά τα χρόνια μια σωστή οικονομική διαχείριση, προκειμένου να μπορεί να ασκήσει κοινωνική πολιτική.Παράλληλα, αναφέρει πως δε σέβεται τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου που λαμβάνονται μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες.

Εντός της εβδομάδας θα συνεδριάσει ξανά το δημοτικό συμβούλιο για τα δημοτικά τέλη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση