Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Στο Ταμείο Ανάκαμψης η ανάπλαση του κέντρου της Αργαλαστής
Στο Ταμείο Ανάκαμψης η ανάπλαση του κέντρου της Αργαλαστής

Στο Ταμείο Ανάκαμψης η ανάπλαση του κέντρου της Αργαλαστής

Την ανάπλαση του κέντρου της Αργαλαστής, προϋπολογισμού 1.085.000,00 € θα υλοποιήσει ο Δήμος Νοτίου Πηλίου. Το εντάχθηκε στη  δράση «Παρεμβάσεις σε αστικές περιοχές και στο κτιριακό απόθεμα» και χρηματοδοτείται από το ΥΠΕΝ και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.

Πρόκειται για  έργο  ανάπλασης έπειτα από σχετική μελέτη που εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Νοτίου Πηλίου και αφορά την πλακόστρωση της κεντρικής Πλατείας, της πλατείας “Παζαρούλι” που βρίσκεται παραπλεύρως της κεντρικής και δύο κοινόχρηστων χώρων, που βρίσκονται μπροστά από το νέο Δημαρχείο και απέναντι  από το ΚΕΠ, καθώς και στη λιθόστρωση του οδικού δικτύου του κέντρου της Τοπικής Κοινότητας Αργαλαστής, συνολικού μήκους 630 μέτρων περίπου και στην τοποθέτηση αγωγών ύδρευσης και αποχέτευσης των όμβριων υδάτων.

Επιπρόσθετα, θα γίνει αναβάθμιση του Δημοτικού Ηλεκτροφωτισμού.

Το θα αναβαθμίσει αισθητικά όχι μόνο την Τοπική Κοινότητα Αργαλαστής, αλλά και όλη την εικόνα του ευρύτερου Δήμου, καθώς με τη λιθόστρωση του οδικού δικτύου, την δημιουργία μεγαλύτερου πεζοδρομίου, στο τμήμα που ενώνει την κεντρική πλατεία με την επαρχιακή οδό (συνολικό πλάτος 1,80 μέτρων περίπου) και νέων πεζοδρομίων, με την ταυτόχρονη δημιουργία λωρίδων όδευσης τυφλών και ραμπών για την ατόμων με αναπηρία, θα γίνεται απρόσκοπτη κίνηση των πεζών και θα μειωθεί κατά πολύ η κυκλοφορία των αυτοκινούμενων, ενώ παράλληλα θα επιτευχθεί η διατήρηση της παραδοσιακής Πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής.

Παράλληλα, θα αντικατασταθούν οι παλαιοί αγωγοί  ύδρευσης που βρίσκονται κατά μήκος του οδικού δικτύου και θα απομακρυνθούν τα όμβρια από το κατάστρωμα των οδών.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση