Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Στο συνέδριο του ΕΜΠ για τις ορεινές περιοχές ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου
Στο συνέδριο του ΕΜΠ για τις ορεινές περιοχές ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου

Στο συνέδριο του ΕΜΠ για τις ορεινές περιοχές ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου

Στις του 10ου Συνεδρίου, που διοργάνωσν το  Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ε.Μ.Π.) και το Μετσόβιο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας (ΜΕ.Κ.Δ.Ε) στο Μέτσοβο,  την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022,  συμμετείχε ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου , μετά από πρόσκληση της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου.

Το 10ο Συνέδριο είχε ως θέμα «Έρευνα και δράσεις για την αναγέννηση των ορεινών και απομονωμένων περιοχών» (https://mirc.ntua.gr/el/conference2022/about).

Ορισμένοι από τους άξονες που  πραγματεύεται το φετινό συνέδριο είναι:

-Η εκ νέου των δυνατοτήτων για την αναγέννηση των ορεινών και απομονωμένων περιοχών

-Η διαμόρφωση στοχευμένης πολιτικής για τις ορεινές περιοχές

-Η σπουδαιότητα ύπαρξης ισχυρών αντιπροσωπευτικών για τις απομονωμένες περιοχές θεσμών.

Στη διάρκεια του Συνεδρίου έγινε αναφορά στην Συνεδρίαση της Επιτροπής Ορεινών Περιοχών της ΚΕΔΕ που θα πραγματοποιηθεί στον Άγιο εώργιο Νηλείας και τις Μηλιές Δήμου Νοτίου Πηλίου στις 6-8 Οκτωβρίου 2022, ενώ ο Πρόεδρος της Υπος Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής Εμ. Κόνσολας εξήγγειλε την κοινή των δύο Επιτροπών.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν -μεταξύ άλλων- ο Πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης, ο Πρόεδρος της Υπος Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής Εμ. Κόνσολας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ορεινών Περιοχών της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Ανωγείων Σωκρ. , ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ορεινών Περιοχών της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αργιθέας Ανδρ. Στεργίου, οι Δήμαρχοι Μετσόβου Κων. Τζαφέας και Αγράφων Αλ. Καρδαμπίκης, οι του ΕΜΠ Ανδρ. Μπουντουβής και Πανεπιστημίου Ηπείρου Τριαντ. Αλμπάνης και ο Διευθυντής του ΜΕΚΔΕ Δημ. Καλιαμπάκος.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση