Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Στο συνέδριο του ΕΜΠ για τις ορεινές περιοχές ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου
Στο συνέδριο του ΕΜΠ για τις ορεινές περιοχές ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου

Στο συνέδριο του ΕΜΠ για τις ορεινές περιοχές ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου

Στις εργασίες του 10ου Συνεδρίου, που διοργάνωσαν το  Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ε.Μ.Π.) και το Μετσόβιο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας (ΜΕ.Κ.Δ.Ε) στο Μέτσοβο,  την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022,  συμμετείχε ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχ. Μιτζικός, μετά από πρόσκληση της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου.

Το 10ο Συνέδριο είχε ως θέμα «Έρευνα και δράσεις για την αναγέννηση των ορεινών και απομονωμένων περιοχών» (https://mirc.ntua.gr/el/conference2022/about).

Ορισμένοι από τους άξονες που  πραγματεύεται το φετινό συνέδριο είναι:

-Η εκ νέου προβολή των δυνατοτήτων για την αναγέννηση των ορεινών και απομονωμένων περιοχών

-Η διαμόρφωση στοχευμένης πολιτικής για τις ορεινές περιοχές

-Η σπουδαιότητα ύπαρξης ισχυρών αντιπροσωπευτικών για τις απομονωμένες περιοχές θεσμών.

Στη διάρκεια του Συνεδρίου έγινε αναφορά στην της Επιτροπής Ορεινών Περιοχών της ΚΕΔΕ που θα πραγματοποιηθεί στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας και τις Μηλιές Δήμου Νοτίου Πηλίου στις 6-8 Οκτωβρίου 2022, ενώ ο Πρόεδρος της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής Εμ. Κόνσολας εξήγγειλε την κοινή των δύο Επιτροπών.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν -μεταξύ άλλων- ο Πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης, ο Πρόεδρος της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής Εμ. Κόνσολας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ορεινών Περιοχών της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Ανωγείων Σωκρ. Κεφαλογιάννης, ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ορεινών Περιοχών της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αργιθέας Ανδρ. Στεργίου, οι Δήμαρχοι Μετσόβου Κων. Τζαφέας και Αγράφων Αλ. Καρδαμπίκης, οι Πρυτάνεις του ΕΜΠ Ανδρ. Μπουντουβής και Ηπείρου Τριαντ. Αλμπάνης και ο Διευθυντής του ΜΕΚΔΕ Δημ. Καλιαμπάκος.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση