Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Στο Ντουμπάϊ “ταξίδεψε” το Ζαγορίν
Στο Ντουμπάϊ “ταξίδεψε” το Ζαγορίν

Στο Ντουμπάϊ “ταξίδεψε” το Ζαγορίν

Πολλαπλές εκδηλώσεις και δράσεις με έντονο κοινωνικό , επικοινωνιακό και πολιτιστικό απόθεμα  διεξάγει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς τη φετινή χρονιά S. Η πολλαπλή αυτή κινητικότητα με εκδηλώσεις που διακρίνονται για τον καινοτόμο σχεδιασμό τους και με εκδόσεις που πρώτη φορά πραγματοποιούνται από ελληνική αγροτική συνεταιριστική επιχείρηση, εντάσσεται στο προγραμματισμένο πλαίσιο μνήμης και τιμής αλλά και ανάδειξης της ιστορικής του πορείας, καθώς φέτος ολοκληρώνει 100 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας.
Ωστόσο, την ίδια χρονιά, ο Συνεταιρισμός συνδυάζοντας πολλαπλά γεγονότα, υλοποιεί παράλληλα ένα σχέδιο επέκτασης σε νέες αγορές με προοπτικές αύξησης των ποσοτήτων που εξάγει στο εξωτερικό. Ήδη υπάρχει μία αξιόλογη παρουσία στο χώρο της Μέσης Ανατολής.
Φέτος μάλιστα έγιναν  οι πρώτες εξαγωγές προς το Ισραήλ. Η αποτελεί σταθερό προορισμό και τα κόκκινα μήλα έχουν αποκτήσει πιστούς με τη συν αξιόλογων ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στις διεθνείς φρουταγορές.
Ελπιδοφόρο γεγονός είναι ότι δύο μόλις μήνες μετά από το επιχειρηματικoύ σκοπού δι μαζί με άλλες επιχειρήσεις της , στο της Ρωσίας, ο διευθυντής της Οργάνωσης παραβρέθηκε σε μεγάλη έκθεση προϊόντων του Πρωτογενή Τομέα στο Ντουμπάι, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Επέστρεψε προ ολίγων ημερών ενθουσιασμένος για τις υπάρχουσες προοπτικές επέκτασης των δραστηριοτήτων και σε αυτή την αγορά, έχοντας όμως όπως πάντα την παραγωγική ανησυχία, καθώς η αγορά απαιτεί «κυνήγι» ανεξάρτητα από τις ευοίωνες ενδείξεις.
Ο Συνεταιρισμός γνωρίζει εδώ και δεκαετίες ότι η αποτελεί τόπο που ενδείκνυται για απορρόφηση των μήλων αλλά και άλλων προϊόντων της Ζαγοράς. Λίγο μετά τον Εμφύλιο καταγράφεται για πρώτη φορά αυτή η διαπίστωση στο ιστορικό του αρχείο και μετά την Μεταπολίτευση πραγματοποιήθηκε και η πρώτη εξαγωγική προσπάθεια προς Μ. Ανατολή.
Στη σημερινή εποχή, οι αναγκαίες για όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις εξαγωγές, είναι μία από τις πολλές καταγεγραμμένες διαρκείς επιτυχίες των τριών τελευταίων δεκαετιών. Ωστόσο με τις οικονομικές απαιτήσεις να αυξάνονται συνεχώς, η Διοίκηση, τα Στελέχη και τα Μέλη του Συνεταιρισμού επαγρυπνούν και δράττουν κάθε ευκαιρία που μπορεί να «οδηγήσει» την Οργάνωση με καλύτερη «οχύρωση»  στη μελλοντική της πορεία.
Δείγμα ωστόσο της υψηλού και πρότυπου επιπέδου λειτουργίας του Συνεταιρισμού είναι ακόμα το γεγονός ότι τα επιχειρηματικά έξοδα του για το μακρινό δι στο Ντουμπάι, καλύφθηκαν μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος προώθησης φρούτων, επιτυγχάνοντας έτσι μια σημαντική παρουσία στην έκθεση με μηδενικό κόστος.
Στόχος λοιπόν είναι να τα  ΠΟΠ ΜΗΛΑ ΖΑΓΟΡΑΣ ΠΗΛΙΟΥ με το γνωστό εμπορικό σήμα “ZAGORIN” όπως και άλλα φρούτα να είναι σε όσες περισσότερες χώρες είναι δυνατόν.
Η Κύπρος, η , το Ισραήλ ήδη απολαμβάνουν αυτό το δώρο της φύσης στους Ζαγοριανούς. Βέβαια επειδή το εμπόριο χρειάζεται ποικιλία, παράλειψη θα ήταν να μην αναφερθεί ότι ο Συνεταιρισμός Ζαγοράς εδώ και πολύ καιρό έχει ξεμείνει από Κάστανα, αφού όλες οι ποσότητες που συγκεντρώθηκαν στη πρόσφατη σχετικά συγκομιδή εξήχθησαν στην Ιταλία.
Δυναμικό ξεκίνημα πάντως καταγράφει και το Πετιμέζι από ΠΟΠ μήλα ΦΙΡΙΚΙΑ ΠΗΛΙΟΥ που αποτελεί το πρώτο μεταποιητικό εγχείρημα του Συνεταιρισμού, παρασκευασμένο με τον παραδοσιακό τρόπο στα εργαστήρια του Γυναικείου Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς.

Σεφ με ευρωπαϊκή καριέρα που φιλοξενήθηκαν πρόσφατα από την Οργάνωση στη Ζαγορά, έχουν επιστρέψει στο Παρίσι και άλλη μια χώρα βρίσκεται στο στόχαστρο να κατακλυστεί με το ετικετάκι “ZAGORIN” τυπωμένο στο ελκυστικό φιαλίδιο με «μέλι των Κενταύρων» όπως αλλιώς λένε το Πετιμέζι από Φιρίκια, οι έμπειροι γευσιγνώστες.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση