Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Στο Δίκτυο “Βιώσιμη πόλη” ο Δήμος Νοτίου Πηλίου
Στο Δίκτυο “Βιώσιμη πόλη” ο Δήμος Νοτίου Πηλίου

Στο Δίκτυο “Βιώσιμη πόλη” ο Δήμος Νοτίου Πηλίου

 

 

Τη συμμετοχή του στην ιδρυτική συνέλευση του δικτύου πόλεων «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ» που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, ανακοίνωσε ο Νοτίου Πηλίου, μοναδικός εκπρόσωπος της Μαγνησίας στο Δίκτυο στο οποίο μετέχουν 25 από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Στόχος του δικτύου η εξασφάλιση κοινής χρηματοδότησης από μεγάλα Ευρωπαϊκά προγράμματα στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης που βελτιώνει όχι μόνο την ποιότητα του περιβάλλοντος για τους πολίτες αλλά και την εικόνα της πόλης και άρα την ελκυστικότητά της στις επενδύσεις.

“Αναπτύσσουμε νέες συν και στηρίζουμε ένα δίκτυο αλληλοϋποστήριξης  Δήμων ώστε να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα σε διεκδικήσεις ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Αξιοποιούμε, επισημαίνει ο και Προγραμματισμού του Δήμου Ν. Πηλίου Μιλτ. Παπαδημητρίου, κάθε δυνατότητα ώστε τα χρηματοδοτικά να ωφελήσουν περισσότερους πολίτες. Οι συμπράξεις σε Δίκτυα αποτελούν καλή πρακτική στην Ε.Ε. κι αυτό ακριβώς υποστηρίζουμε με τη συμμετοχή μας σ το Δίκτυο “Βιώσιμη πόλη”.

Συνειδητά όλοι οι εταίροι αλλά και οι συνεργαζόμενοι φορείς όπως , ερευνητικά κέντρα κ.α., προχωρούμε στην υλοποίηση του οράματος της “ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΠΟΛΗΣ” και εκτιμούμε πως σε διάστημα δύο περίπου μηνών θα είμαστε έτοιμοι να εισηγηθούμε την έγκρισή του από το Δημοτικό Συμβούλιο”, καταλήγει ο κ. Παπαδημητρίου, ο οποίος μαζί με τον δήμαρχο  Νικ. Φορτούνα συμμετείχαν στην ιδρυτική συνέλευση.

Πράσινο ταμείο

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος  Νικ. Φορτούνας και ο αντιδήμαρχος  Μ. Παπαδημητρίου συναντήθηκαν σε θετικό κλίμα  συνεργασίας με τον πρόεδρο του ΔΣ του Πράσινου Ταμείου, καθηγητή Γ. Πατρίκιο και εξέτασαν την πορεία προτάσεων που έχουν υποβληθεί από τη ενώ συζήτησαν και για νέα προγράμματα.

Έγινε γνωστό ότι μέχρι το Πάσχα περίπου θα εκδοθεί έγκρισης της πρότασης για την κατασκευή 8 παιδικών χαρών σε όλο τον Δήμο, προϋπολογισμού 200.000 ώστε να ακολουθήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες και η κατασκευή τους.

 

Συνάντηση με Ι. Σταθάκη

Την άρση απαγορεύσεων εκμετάλλευσης λατομικών χώρων με την παράταση χρονικής ισχύος ΜΠΕ που είχαν εκπνεύσει, ζήτησαν από τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Ι. Σταθάκη, ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Νικ. Φορτούνας και ο και Προγραμματισμού Μ. Παπαδημητρίου στη συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο με τη συμμετοχή του βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλεξ. Μεϊκόπουλου και των προέδρων των συνεταιρισμών των λατόμων.

Η Δημοτική Αρχή παρουσίασε στον υπουργό όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει για την ορθολογική – βιώσιμη συνεκμετάλλευση των λατομικών χώρων στο Ν. Πήλιο και ζήτησε τη συνδρομή του ώστε να επιλυθούν κάποιες σημαντικές εκκρεμότητες.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση