Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Στήριξη της αγροτικής ανάπτυξης ζήτησε ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου
Στήριξη της αγροτικής ανάπτυξης ζήτησε ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου

Στήριξη της αγροτικής ανάπτυξης ζήτησε ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου

Σημαντικές επαφές με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είχε στην ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Παν. Κουτσάφτης, προκειμένου να δρομολογηθούν λύσεις σε ζητήματα που αφορούν στην ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας, τη βιωσιμότητα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και την ανάπτυξη υποδομών, σε συνδυασμό με την ενίσχυση της τουριστικής ταυτότητας της περιοχής.

Στη συνάντησή του με τον υπουργό Στ. Αραχωβίτη, ο κ. Κουτσάφτης έκανε αναλυτική παρουσίαση της κατάστασης και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ο Δήμος και οι παραγωγοί και ζήτησε τη συνδρομή του Υπουργείου με χρηματοδοτήσεις για αγροτικά δίκτυα και αρδεύσεις, ενέργειες στήριξης των παραγωγών και των συνεταιριστικών οργανώσεων κ.ά.

Ακολούθησε συνάντηση του δημάρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου με τον γενικό γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χαρ. Κασίμη, στον οποίο επιδόθηκε ο πλήρης φάκελος του αλιευτικού καταφυγίου Χορευτού προκειμένου να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και να αρχίσει η υλοποίηση των παρεμβάσεων που προβλέπονται στη σχετική μελέτη.

Επίσης, με τον κ. Κασίμη, ο κ. Κουτσάφτης συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το πρόγραμμα και προτάθηκαν βελτιωτικές ώστε το πρόγραμμα για τη ανάπτυξη περιοχών, όπως η Μαγνησία, να υλοποιηθεί με ταχύτερους ρυθμούς προς όφελος των κοινωνιών της υπαίθρου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση