Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Στην τελική ευθεία από την ΚΤΥΠ και την 5η ΥΠΕ η αποκατάσταση της στέγης του ΚΥ Ζαγοράς
Στην τελική ευθεία από την ΚΤΥΠ και την 5η ΥΠΕ η αποκατάσταση της στέγης του ΚΥ Ζαγοράς

Στην τελική ευθεία από την ΚΤΥΠ και την 5η ΥΠΕ η αποκατάσταση της στέγης του ΚΥ Ζαγοράς

Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων    ενημερώθηκε, σήμερα, Τρίτη 9 Μαρτίου 2021, από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. Θ. Γιάνναρη, για τις τελικές και άμεσες ενέργειες, που απαιτούνται, πάντα, σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ, ώστε να ξεκινήσουν, αμέσως, οι της αποκατάστασης του ΚΥ Ζαγοράς.

Συγκεκριμένα, για το ζήτημα της αποκατάστασης της στέγης του Κ.Υ. Ζαγοράς, ο κ. Γιάνναρης είχε δεσμευθεί, σε προηγούμενες επικοινωνίες και συναντήσεις του με την κ. Μακρή, τόσο στις 7 Δεκεμβρίου 2020 όσο και στις 22 Δεκεμβρίου 2020, να συνδράμει την διοίκηση της 5η ΥΠΕ, με την αποστολή ενός κλιμακίου μηχανικών, για αυτοψία, του Κέντρου Υγείας στην Ζαγορά, το οποίο και θα αντλήσει τις επιπλέον πληροφορίες ώστε να αναθεωρηθεί και βελτιωθεί η υπάρχουσα μελέτη, να συνταχθούν τα τεύχη δημοπράτησης και να υλοποιηθούν οι εργασίες.

Πράγματι, δεδομένου ότι το εν λόγω αποτελούσε προτεραιότητα της ΚΤΥΠ, το κλιμάκιο των μηχανικών επισκέφθηκε το ΚΥ Ζαγοράς για αυτοψία στις 28 Δεκεμβρίου 2020.

Υπέβαλε τεχνική έκθεση-περιγραφή των απαιτούμενων εργασιών αποκατάστασης και στην συνέχεια προέβη στην σύνταξη προϋπολογισμού, ο οποίος ανήλθε στο ποσό των 378.603€, συμπεριλαμβανομένων των νομίμων δαπανών για απρόβλεπτα, ΦΠΑ, γενικά έξοδα και εργολαβικό όφελος.

Σημειώνεται ότι, μέχρι σήμερα, έχει διασφαλισθεί χρηματοδότηση ύψους 130.000 € από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έτους 2018 του Υπουργείου Υγείας. Προκειμένου, λοιπόν, να προχωρήσουν οι απαραίτητες εργασίες, η ΚΤΥΠ Α.Ε. απέστειλε σχετική επιστολή στην 5η ΥΠΕ ότι απαιτείται εξασφάλιση επιπλέον χρηματοδότησης, μεταφορά του συνόλου του προϋπολογισμού στην ΚΤΥΠ Α.Ε. καθώς και έκδοση σχετικής υπουργικής απόφασης για την ανάθεση του έργου στην ΚΤΥΠ Α.Ε.

Η κ. Μακρή, αφού ευχαρίστησε  τον κ. Γιάνναρη για την ενημέρωση επί του θέματος, επικοινώνησε με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φ. Σερέτη, ο οποίος την διαβεβαίωσε ότι έχει λάβει το σχετικό έγγραφο, δήλωσε βεβαία ότι οι υπηρεσίες τόσο της ΚΤΥΠ Α.Ε. όσο και της 5ης ΥΠΕ θα συνεργασθούν το ίδιο στενά και άμεσα, όπως, ήδη, το έχουν πράξει, μέχρι τώρα, προκειμένου να αποκατασταθεί το κέντρο υγείας της Ζαγοράς και να αποδοθεί και πάλι προς χρήση στους κατοίκους της περιοχής.

Η Ζέττα Μακρή με τον Κ. Σκρέκα και τον Ν. Ταγαρά για τον Αγροτικό Συν/σμό Ζαγοράς

Η υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής Μαγνησίας,  Ζέττα Μ. Μακρή, σε διαρκή, στενή και ουσιαστική επικοινωνία με όλους τους παραγωγικούς φορείς του Ν. Μαγνησίας, μέσα από καθημερινή ενημέρωση και διάλογο, ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς και δρομολόγησε σειρά τηλεδιασκέψεων με την πολιτική του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η πρώτη τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1 Μαρτίου με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Σκρέκα  και η δεύτερη, την Πέμπτη 4 Μαρτίου, με τον υφυπουργό, Νικ. Ταγαρά, παρουσία της  Ζέττας Μακρή.

Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η επιτάχυνση της διαδικασίας αδειοδότησης του έργου της κτιριακής επέκτασης των εγκαταστάσεων του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς, με δεδομένο το γεγονός, ότι ήδη ο Συνεταιρισμός Ζαγοράς υλοποιεί επενδυτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης συνολικού ύψους 5 εκατ. ευρώ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκσυγχρονισμό της γραμμής διαλογής και συσκευασίας αλλά και την αύξηση της αποθηκευτικής ικανότητας των τοπικών αγροτικών προϊόντων, με προσθήκη κτιρίου στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην περιοχή της Ζαγοράς.

Στην τηλεδιάσκεψη με τον κ. Σκρέκα, αναφέρθηκαν συνοπτικά τα προβλήματα και καθυστερήσεις που υπάρχουν, ενώ αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης με τον αρμόδιο υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος,  Νικόλαο Ταγαρά.

Η τηλεδιάσκεψη με τον κ. Ταγαρά πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 04/3 και ο υφυπουργός εξέτασε με προσοχή το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την περιοχή της δραστηριότητας του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς.

Από την του έργου της επένδυσης του Αγροτικού Συνεταιρισμού, διαφάνηκε η πρόθεση του Υπουργείου, να βοηθήσει στην επιτάχυνση της διαδικασίας αδειοδότησης, ζητώντας από τους μελετητές του έργου πλήρες φάκελο του έργου.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Σκρέκας  και ο υφυπουργός , άκουσαν με ιδιαίτερη προσοχή τα συγκεκριμένα θέματα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς, τα οποία χαρακτήρισαν δίκαια και υλοποιήσιμα  και δεσμεύτηκαν, ότι θα προχωρήσουν σε ενημέρωση των υπηρεσιακών παραγόντων, προκειμένου να δρομολογηθεί η επίλυσή τους.

Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού,  Ιωάννης Κράββαρης, ευχαρίστησε την κ. Μακρή για το ενδιαφέρον και την ανταπόκρισή της, καθώς η υφυπουργός έδρασε άμεσα και σε αυτήν την περίσταση.

Η κ. Μακρή δήλωσε σχετικά : «Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς, ένας από τους παλιότερους Συνεταιρισμούς πανελλαδικά, με αδιάλειπτη λειτουργία από το 1916, έχει κλείσει 105 χρόνια προσφοράς στην τοπική κοινωνία, στην ευρύτερη περιοχή, σε όλη την Ελλάδα. Η ύπαρξη και η απρόσκοπτη λειτουργία του Συνεταιρισμού είναι ζωτικής σημασίας για τη Μαγνησία.

Θα στηρίξω το μεγαλόπνοο σχέδιο αναβάθμισης εξοπλισμού και επέκτασης των ψυκτικών εγκαταστάσεων προς όφελος της παραγωγής, διαλογής, συντήρησης, αποθήκευσης και διάθεσης των προϊόντων σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Είμαστε περήφανοι για τα προϊόντα του τόπου μας και τους παραγωγούς μας και ενισχύουμε κάθε συνεταιριστική πρωτοβουλία».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση