Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Στην ΠΕΜΣ ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου για χρηματοδότηση έργων μέσω ΕΣΠΑ
Στην ΠΕΜΣ ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου για χρηματοδότηση έργων μέσω ΕΣΠΑ

Στην ΠΕΜΣ ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου για χρηματοδότηση έργων μέσω ΕΣΠΑ

Την αντιπεριφερειάρχη και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, επισκέφθηκαν την Τρίτη 11-2-2020, στο γραφείο της, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχ. Μιτζικός και Απ. Διανέλλος, προκειμένου να ενημερωθούν για τη νέα χρηματοδοτική περίοδο του ΕΣΠΑ, ώστε να μπορέσει ο Δήμος να ετοιμάσει έγκαιρα και να καταθέσει μελέτες.

Συζητήθηκαν διεξοδικά αρκετά θέματα, όπως οι μελέτες αντικατάστασης αγωγών στις Μηλιές και το Νεοχώρι, η αντικατάσταση αγωγών από το Τρίκερι προς την Αγία Κυριακή και η κατασκευή δικτύου που θα συνδέει το νησί με την Ηπειρωτική Μαγνησία.

Τέθηκε το θέμα κατασκευής δρόμου, που είναι αγροτικός και που οδηγεί στον Ι.Ν. στο Προμύρι με συγχρηματοδότηση από την , όπως επίσης και για το γήπεδο στη Κάτω ατζέα που αν και είναι δημοτικός χώρος η θα το χρηματοδοτήσει.

Επίσης συζητήθηκε η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τον δρόμο Ποτόκι-Ποτιστικά, δρόμος που θα συνδέει δύο Δημοτικές Ενότητες.

Συζήτηση έγινε και για τα μεγαλόπνοα έργα στο Δήμο Νοτίου Πηλίου και έχουν να κάνουν, με τη χρηματοδότηση κόμβου στο οδικό δίκτυο των Μηλεών, με την κατασκευή ενός υπερσύγχρονου αθλητικού κέντρου σε χώρο που θα υποδείξει ο Δήμος, την κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στην , αλλά και για τη διάνοιξη του κεντρικού δρόμου των Μηλεών μπροστά από τον Ιερό Ναό.

Ο κ. Μιτζικός τέλος ενημέρωσε την κ. Κολυνδρίνη ότι θα ετοιμάσει φάκελο σε σχέση με την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων για το υμνάσιο και Λύκειο της ς και για το Γυμνάσιο Μηλεών, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Από την πλευρά της η κ. Κολυνδρίνη ενημέρωσε τον δήμαρχο για όλα τα εν εξελίξει έργα της στον Δήμο Νοτίου Πηλίου, όπως την ανακατασκευή του παραλιακού μετώπου της Κάτω ς, τις διαδικασίες ένταξης των αλιευτικών καταφυγίων του Δήμου, τις εργασίες καθαρισμού ρεμάτων, για τις εργασίες αποκατάστασης θεομηνιών.

Σε δηλώσεις της ανέφερε: «έγινε μια διεξοδική συνάντηση μετά από αίτημα του ιδίου του δημάρχου, κυρίως για να ενημερωθεί για τη νέα προγραμματική περίοδο. Υπάρχει μια αγαστή συνεργασία, οι συναντήσεις μας θα συνεχισθούν προκειμένου ο Δήμος να ενημερώνεται για διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα και να εναρμονίζονται οι μελέτες του με αυτά.

Εμείς ως Περιφέρεια Θεσσαλίας επιζητούμε τις συνεργασίες, θέλουμε συμμαχίες, από τις οποίες μόνο οφέλη μπορούν να προκύψουν για το Νομό μας και για τους πολίτες αυτού του Νομού».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση