Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Στην Μελβούρνη το Iνστιτούτο Aνάπτυξης Πηλίου
Στην Μελβούρνη το Iνστιτούτο  Aνάπτυξης Πηλίου

Στην Μελβούρνη το Iνστιτούτο Aνάπτυξης Πηλίου

ια την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του Πηλίου

Επίσημη επίσκεψη στην Μελβούρνη της Αυστραλίας για τρίτη φορά θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου  Στέργιος Παπαϊωάννου από τις 4 έως 28 Φεβρουαρίου 2017.

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου θα συμμετέχει στις «Antipodes Writers Festival» που οργανώνει η Ελληνική κοινότητα Μελβούρνης, όπου θα έχει δικό του περίπτερο και θα προβάλει τα ξενοδοχεία και τις επιχειρήσεις του Πηλίου.

Θα γίνει γευσιγνωσία πηλιορήτικων κρασιών από τα βιολογικά οινοποιεία Δημητρίου Μυλωνά, Δημητρίου Πατιστή και οικογενείας Ρακή.
Επίσης θα γευτούν παραδοσιακά εδέσματα και ελιές της ς Σιούρας Α.Ε.

Κατά την παραμονή του εκεί ο pρόεδρος θα επισκεφθεί τον  Μητροπολίτη Μελβούρνης  Ιεζεκιήλ, τους Έλληνες δημάρχους- μεταξύ των οποίων- τον δήμαρχο Monash  Παύλο Κλισάρη, τον δήμαρχο Moreland  άμπρο Ταπεινό, τον δήμαρχο Darebin Στέφανο Τσίτα και τον δήμαρχο Μελβούρνης  Robert Doyle.

Ακόμη θα επισκεφθεί τους Έλληνες βουλευτές της μεγάλης και μικρής Βουλής  Jenny Mikakos,  Nicholas Kotsira,  John Pantazopoulo.

Θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ελληνικής κοινότητας  Bill Papastergiadis, με τον υπουργό πολυπολιτισμού  Robin Scott , την γενική πρόξενο Μελβούρνης Χριστίνα Σημαντηράκη.

Θα επισκεφθεί τον Ελληνικό Ραδιοφωνικό Σταθμό 3XY και την TV Hellas της Μελβούρνης και θα δώσει συνέντευξη στον  Spiro (Ross) Alatsas, επίσης θα μιλήσει στον ραδιοφωνικό σταθμό SBS της Μελβούρνης για τις ομορφιές του Πηλίου.

Τέλος θα επισκεφθεί το Ελληνικό Μουσείο και θα συνομιλήσει με την Vicki Yianoulatos, Ελληνικά και τα κολλέγια Alphington Grammar School και Academia International.

Θα συνομιλήσει επίσης με της Μελβούρνης.

Σκοπός της επίσκεψης είναι η ενημέρωση σε θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς , Ακόμη, θα ενημερώσει την Ομογένεια της Αυστραλίας για τα δύο προγράμματα που υλοποιεί το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου «Δωρεάν Διακοπές για Όλους» , «Βάρναλης» και «Λιόντας» (www.pilio.net → προγράμματα).

Τέλος ο κ. Παπαϊωάννου θα συναντηθεί με και Πηλιορείτες που διαμένουν μόνιμα στην Μελβούρνη.

Όσοι και επιχειρηματίες επιθυμούν να συμμετέχουν στο περίπτερο του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου με προσπέκτ να επικοινωνήσουν με την κα Παπαθανασίου στο τηλέφωνο : 6995798252.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση