Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Στη χρηματοδότηση της διαμόρφωσης πλατείας στην Αγριά προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Στη χρηματοδότηση της διαμόρφωσης πλατείας στην Αγριά προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στη χρηματοδότηση της διαμόρφωσης πλατείας στην Αγριά προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Έργο για την αστική αναβάθμιση και την αναζωογόνηση ενός σημαντικού τμήματος του κεντρικού ιστού της Αγριάς Βόλου, ύψους 335.000 ευρώ προχωρά το επόμενο διάστημα η .

Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης ς Κώστας έδωσε την έγκριση της συμβασιοποίησης του έργου για τη διαμόρφωση πλατείας στη συμβολή των οδών Τσατάλου – Ηρ. υ – Σουτραλή συνολικής επιφάνειας 2.750,60m2.

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης ς Κώστας «Η χρηματοδοτεί έργα που βελτιώνουν το αστικό περιβάλλον και αναβαθμίζουν τη λειτουργικότητα και ελκυστικότητα του, ενώ συμβάλλουν και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής. Σε με το Δήμο Βόλου προχωράμε στη διαμόρφωση πλατείας στην Αγριά με την οποία αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών και παράλληλα δίνουμε θέσεις εργασίας και χρήμα στην πραγματική οικονομία. Με στρατηγική και προσανατολισμό αλλάζουμε την εικόνα των πόλων της Θεσσαλίας».

ΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΥ

Το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία μίας παιδικής χαράς στο πίσω μέρος της περιοχής παρέμβασης η οποία θα έχει πρόσβαση από τη πλατεία και από την οδό Τσατάλου, ανάμεσα στα πέτρινα κτίρια και την παρεμβάλλονται ζώνες πρασίνου, ζώνες ελεύθερης κίνησης καθώς και ζώνες ανάπαυσης. Με αυτό το έργο επιτυγχάνεται η δημιουργία μιας «ανάσας» στον οικισμό της Αγριάς προς το Σουτραλί, όπου δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος για περίπατο και ανάπαυση και η ενίσχυση του πρασίνου στον αστικό ιστό, μέσα στα πλαίσια του βιώσιμου σχεδιασμού.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση