Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΗΛΙΟ / Στη χρηματοδότηση της διαμόρφωσης πλατείας στην Αγριά προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Στη χρηματοδότηση της διαμόρφωσης πλατείας στην Αγριά προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στη χρηματοδότηση της διαμόρφωσης πλατείας στην Αγριά προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Έργο για την αστική αναβάθμιση και την αναζωογόνηση ενός σημαντικού τμήματος του κεντρικού ιστού της Αγριάς Βόλου, ύψους 335.000 ευρώ προχωρά το επόμενο διάστημα η Περιφέρεια Θεσσαλίας .

Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση της συμβασιοποίησης του έργου για τη διαμόρφωση πλατείας στη συμβολή των οδών Τσατάλου – Ηρ. Πολυτεχνείου – Σουτραλή συνολικής επιφάνειας 2.750,60m2.

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί έργα που βελτιώνουν το αστικό περιβάλλον και αναβαθμίζουν τη λειτουργικότητα και ελκυστικότητα του, ενώ συμβάλλουν και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής. Σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου προχωράμε στη διαμόρφωση πλατείας στην Αγριά με την οποία αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών και παράλληλα δίνουμε θέσεις εργασίας και χρήμα στην πραγματική οικονομία. Με στρατηγική και προσανατολισμό αλλάζουμε την εικόνα των πόλων της Θεσσαλίας».

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΥ

Το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία μίας παιδικής χαράς στο πίσω μέρος της περιοχής παρέμβασης η οποία θα έχει πρόσβαση από τη πλατεία και από την οδό Τσατάλου, ανάμεσα στα πέτρινα κτίρια και την παιδική χαρά παρεμβάλλονται ζώνες πρασίνου, ζώνες ελεύθερης κίνησης καθώς και ζώνες ανάπαυσης. Με αυτό το έργο επιτυγχάνεται η δημιουργία μιας «ανάσας» στον οικισμό της Αγριάς προς το Σουτραλί, όπου δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος για περίπατο και ανάπαυση και η ενίσχυση του πρασίνου στον αστικό ιστό, μέσα στα πλαίσια του βιώσιμου σχεδιασμού.

 

Είμαι κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος, ασκώ το επάγγελμα 23 χρόνια.Θέλω να πιστεύω πως η κρίση μου είναι αρκετά καλή, για να σας προσφέρω τα σημαντικά.. Κατέχω επίσης, πτυχίο εκπαιδευτικού Β'βάθμιας εκπαίδευσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευτεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι μαρκαρισμένα ( απαιτείται )

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • H Περιφέρεια Θεσσαλίας στη διεθνή τουριστική έκθεση "MITT 2019" στη Μόσχα - https://t.co/lmUiFAHgwc -

  • Οι υποψήφιοι Μαγνησίας της «Ελληνική Αυγή για τη Θεσσαλία» - https://t.co/1EMdxwaVXk -

  • Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 με την αντιπεριφερειάρχη  Δωροθέα Κολυνδρίνη… - https://t.co/BcEwg65xLy -

"Αλιεύοντας" την είδηση