Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Στη χρηματοδότηση της διαμόρφωσης πλατείας στην Αγριά προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Στη χρηματοδότηση της διαμόρφωσης πλατείας στην Αγριά προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στη χρηματοδότηση της διαμόρφωσης πλατείας στην Αγριά προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Έργο για την αστική αναβάθμιση και την αναζωογόνηση ενός σημαντικού τμήματος του κεντρικού ιστού της Αγριάς Βόλου, ύψους 335.000 ευρώ προχωρά το επόμενο διάστημα η Περιφέρεια Θεσσαλίας .

Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση της συμβασιοποίησης του έργου για τη διαμόρφωση πλατείας στη συμβολή των οδών Τσατάλου – Ηρ. Πολυτεχνείου – Σουτραλή συνολικής επιφάνειας 2.750,60m2.

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί έργα που βελτιώνουν το αστικό περιβάλλον και αναβαθμίζουν τη λειτουργικότητα και ελκυστικότητα του, ενώ συμβάλλουν και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής. Σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου προχωράμε στη διαμόρφωση πλατείας στην Αγριά με την οποία αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών και παράλληλα δίνουμε θέσεις εργασίας και χρήμα στην πραγματική οικονομία. Με στρατηγική και προσανατολισμό αλλάζουμε την εικόνα των πόλων της Θεσσαλίας».

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΥ

Το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία μίας παιδικής χαράς στο πίσω μέρος της περιοχής παρέμβασης η οποία θα έχει πρόσβαση από τη πλατεία και από την οδό Τσατάλου, ανάμεσα στα πέτρινα κτίρια και την παιδική χαρά παρεμβάλλονται ζώνες πρασίνου, ζώνες ελεύθερης κίνησης καθώς και ζώνες ανάπαυσης. Με αυτό το έργο επιτυγχάνεται η δημιουργία μιας «ανάσας» στον οικισμό της Αγριάς προς το Σουτραλί, όπου δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος για περίπατο και ανάπαυση και η ενίσχυση του πρασίνου στον αστικό ιστό, μέσα στα πλαίσια του βιώσιμου σχεδιασμού.

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συμφωνία για #μεταναστευτικό: Η «ευέλικτη αλληλεγγύη» και τα αγκάθια #μεταναστευτικό - https://t.co/4Daza2BQ9D -

  • Στον Βόλο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης #ΝίκοςΑνδρουλάκης - https://t.co/dUQQH2hocZ -

  • Επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στον Βόλο   #ΑλέξηςΤσίπρας #Βόλος - https://t.co/eRPcmtqTO5 -

"Αλιεύοντας" την είδηση