Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΠΗΛΙΟ / Στα δικαστήρια ο Δήμος Ν.Πηλίου κατά του ΠΑΚΟΕ
Στα δικαστήρια ο Δήμος Ν.Πηλίου κατά του ΠΑΚΟΕ

Στα δικαστήρια ο Δήμος Ν.Πηλίου κατά του ΠΑΚΟΕ

Για δυσφήμηση της παραλίας της Κορώπης

Δικαστικά, προτίθεται να κινηθεί κατά του ΠΑΚΟΕ η δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου, μετά τις από πρόσφατες ανακοινώσεις του Πανελληνίου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών, για την καθαρότητα των ακτών κολύμβησης του Δήμου.

Συγκεκριμένα, την περασμένη Παρασκευή 22 Ιουλίου, το ΠΑΚΟΕ ανακοίνωσε μετρήσεων που – όπως αναφέρει – διενήργησε σε 15 σημεία του Παγασητικού, στο πλαίσιο πανελλήνιας έρευνας που διενεργεί.

Βάσει των μετρήσεων αυτών, το ΠΑΚΟΕ υποστηρίζει πως σε μία από τις 15 ακτές, και συγκεκριμένα, στην της Κορώπης, καταγράφηκε ελαφρά μικροβιακή επιβάρυνση των νερών και άρα, η αυτή, είναι ακατάλληλη για .

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, απαντά ότι όλες οι επίσημες μετρήσεις, δημοσίων πιστοποιημένων φορέων, όπως είναι η Διεύθυνση Υγείας, καταδεικνύουν ότι ΟΛΕΣ οι της Μαγνησίας είναι απόλυτα κατάλληλες για .

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου, Νικ. Φορτούνας, ο οποίος τόνισε πως ούτε στην , ούτε σε οποιαδήποτε άλλη του Δήμου, υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα, αφήνοντας αιχμές για τον ρόλο του ΠΑΚΟΕ.

«Υπάρχουν επίσημες μετρήσεις, πιστοποιημένων φορέων. Δεν είναι δυνατόν, ο καθένας να παίρνει δείγματα και να τα αναλύει, άγνωστο πού και με υπό ποιες συνθήκες και προδιαγραφές» επισήμανε ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου, προσθέτοντας πως, αν όντως, το ΠΑΚΟΕ πήγε στην περιοχή και πήρε δείγματα, θα όφειλε – αν μη τι άλλο – να έχει έρθει σε επαφή με τη δημοτική Αρχή.

Μετά τη που πήρε πάντως, το θέμα και προκειμένου να αποκατασταθεί η δυσφήμιση που έχει υποστεί η περιοχή, καταμεσής της τουριστικής περιόδου, ο κ. Φορτούνας αναμένεται να ζητήσει από τη Διεύθυνση Υγείας να προχωρήσει σε νέες μετρήσεις στην , που – σημειωτέον – είναι μια από τις της Μαγνησίας που βραβεύτηκε με «Γαλάζια Σημαία».

Το θέμα θα τεθεί επίσης προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, που συνεδριάζει την ερχόμενη Παρασκευή και δεν αποκλείεται ο Δήμος να κινηθεί και δικαστικά ως προς την υπόθεση.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αντικατάσταση παλαιών υδρομετρητών με νέα «έξυπνα υδρόμετρα» στον Δήμο Ρήγα Φεραίου - https://t.co/91ijCbd0RW… -

  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «#Αγγλικά στο #Νηπιαγωγείο: Προς μια Πολυγλωσσική Εκπαίδευση» - https://t.co/7re6IZCmGM… -

  • Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο τουρνουά βόλεϊ γυναικών του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 - https://t.co/05RmD4w1fr… -

"Αλιεύοντας" την είδηση