Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΠΗΛΙΟ » Σωλήνας έγινε …συντριβάνι στον Άη Βλάση
Σωλήνας έγινε …συντριβάνι στον Άη Βλάση

Σωλήνας έγινε …συντριβάνι στον Άη Βλάση

 

Δεκαπέντε ολόκληρες μέρες, ς σωλήνας που τροφοδοτεί με πόσιμο 52 σπίτια, στον Άγιο Βλάση, έχει μετατραπεί σε εντυπωσιακό σιντριβάνι λόγω διαρροής. Ο συγκεκριμένος σωλήνας διατρέχει το χωριό επιφανειακά μέσα στο αυλάκι της ς (!) , με ότι αυτό συνεπάγεται, από την άποψη της ποιότητας του νερού που φτάνει στα σπίτια.

Το περίεργο είναι ότι καμιά διαχειριστική αρχή , από τον Καποδίστρια ως τώρα, παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες των κατοίκων, δεν φρόντισε να εφαρμόσει τις προβλεπόμενες από την ισχύουσα νομοθεσία τεχνικές προδιαγραφές, αναφορικά με την κατασκευή των δικτύων παροχής πόσιμου νερού. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, πέραν του κινδύνου της επιμόλυνσης   είναι αυξημένος ο κίνδυνος να υποστεί ο σωλήνας ζημιά κατά τη διάρκεια συντήρησης του αυλακιού ς.

Η παρούσα της ΔΕΥΑΜΒ σφυρίζει προκλητικά αδιάφορα στις εκ των κατοίκων για διόρθωση του προβλήματος. Φαίνεται πως η πολύ γρήγορα εφαρμόζει την υπόσχεση της να φροντίσει ιδιαίτερα την περιφέρεια την προσεχή τετραετία, ξεκινώντας με την κατασκευή ενός εντυπωσιακού σιντριιού στο χωριό του Αγίου Βλάση, αποφεύγοντας τις «απευθείαν» αναθέσεις και μάλιστα με μηδενικά έξοδα. Κάτι σαν θαύμα δηλαδή που, ωστόσο, το «πληρώνουν» ακριβά οι 52 οικογένειες που στερούνται της ς σε καθαρό πόσιμο , μέσα στο καλοκαίρι.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση